Mihai Covaliu, despre șansele Simonei Halep să participe la Olimpiadă

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, a declarat, joi, că şansele jucătoarei de tenis Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice de la Paris sunt importante.

„Team România este pregătită să îi primească pe toţi sportivii care îşi doresc cu adevărat să reprezinte România la Jocurile Olimpice. Din ce am înţeles, şansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice sunt importante, nu mici, nu mari. Se fac demersuri pe mai multe canale, iar în momentul în care va fi ceva clar vom fi informaţi”, a spus Covaliu.

Președintele COSR a ținut să le felicite pe tenismenele Ana Bogdan și Jaqueline Cristian pentru performanța realizată pentru România la Billie Jean King Cup. Covaliu spune că o eventuală participare a Simonei Halep la Jocurile Olimpice ne-ar putea face să ne gândim chiar la o medalie olimpică pentru sportul alb din România.

„La tenis pot participa 4 sportivi, inclusiv la dublu mixt. Eu vreau chiar să le felicit pe Ana Bogdan şi Jaqueline Cristian pentru performanţa extraordinară de a se califica la turneul final al Billie Jean King Cup, dar mai ales pentru modul în care au luptat. Cum ar fi o medalie la Roland Garros, la Jocurile Olimpice, în capitala Franţei? Ar fi tot ceea ce poate obţine mai frumos tenisul românesc în acest moment”, a adăugat el.

Se estimează 10 medalii olimpice

Mihai Covaliu a declarat înaintea Adunării Generale Ordinare de joi, care a avut loc la sediul COSR, că membrii Comisiei Olimpice pentru Sportul de Performanţă a estimat inițial un număr de 6-8 medalii la Jocurile Olimpice de la Paris, care au loc în acest an. Totuși, în ultima perioadă, au fost făcute alte analize care plasează estimările la 10 medalii. Covaliu a subliniat că echipa COSR depune toate eforturile pentru a spori șansele sportivilor români, dar că rezultatul final de la Jocurile Olimpice depinde în mare măsură de sportivi, antrenori și federații.

Și Gabriel Moraru, directorul Federației Române de Tenis pentru TVR, a declarat că Federația Română de Tenis a completat formularul prin care se solicită un wild card pentru Simona Halep. Moraru a menționat că a reușit să finalizeze întregul dosar astfel încât să nu rateze ultima zi în care se putea face acest demers.

Simona Halep a revenit pe teren după o suspendare de un an și nouă luni în turneul de la Miami, unde a fost învinsă de Paula Badosa. Tenismena din România s-a retras de la turneul de la Oeiras, unde primise un wild-card, și are șanse mari să înceapă sezonul pe zgură la Madrid, unde este, de asemenea, invitată.