Simona Halep ar putea participa la Jocurile Olimpice. Ce a cerut Federația Română de Tenis

Gabriel Moraru, directorul Federației Române de Tenis pentru TVR, a declarat că Federația Română de Tenis a completat formularul prin care se solicită un wild card pentru Simona Halep. Moraru a menționat că a reușit să finalizeze întregul dosar astfel încât să nu rateze ultima zi în care se putea face acest demers.

Simona Halep a revenit pe teren după o suspendare de un an și nouă luni în turneul de la Miami, unde a fost învinsă de Paula Badosa. Tenismena din România s-a retras de la turneul de la Oeiras, unde primise un wild-card, și are șanse mari să înceapă sezonul pe zgură la Madrid, unde este, de asemenea, invitată.

Poate câștiga Roland Garros

În altă ordine de idei, Carlos Martinez, noul antrenor al tenismenei, este entuziasmat de colaborarea cu jucătoarea din România și a exprimat convingerea că eleva sa se poate impune la Roland Garros. Meciurile sunt programate anul acesta între 26 mai şi 9 iunie.

După ce va juca la Madrid, atenţia sportivei din România pare să se îndrepte aşadar spre Roland Garros. Informaţia a fost confirmată de către Carlos Martinez, noul antrenor al lui Halep.

Totuşi, aşa cum şi Simona Halep a precizat clar, alegerea finală e în mâna organizatorilor de la French Open. Ei vor trebui să-i acorde o invitaţie româncei, prin intermediul unui wildcard.

Carlos Martinez ne dă însă şanse de speranţă şi afirmă că, mai mult ca sigur, Halep va juca la Roland Garros. Şi asta nu e tot. Tehnicianul spaniol mai vine cu o veste bună.

Simona Halep nu va merge la Paris doar ca să facă act de prezenţă. Chiar are şanse să câştige marele trofeu la Roland Garros, consideră Martinez.

„Da, în principiu Simona va juca la Roland Garros! Bineînțeles, va avea nevoie de un wildcard, dar cred că va fi prezentă la Paris. Și poate va reuși să câștige acest turneu de Grand Slam”, a explicat Carlos Martinez, în cadrul unui podcast.

Anterior, românca explica pentru Digisport că speră la un wildcard din partea organizatorilor Roland Garros. Admitea însă că aceştia sunt naţionalişti şi ar putea prefera jucătoare din Franţa în detrimentul ei.