Simona Halep a vorbit despre retragere. Sportiva română a dat asigurări că nu va face acest lucru înainte de Olimpiada de la Paris, din 2024.

Halep este decisă să câștige trofeul olimpic. Prezentă constantă în ierarhia tenisului feminin mondial, Simona spune că vrea să câștige un trofeu și pentru România.

Simona Halep a vorbit despre retragere: ”O să mai stau prin preajmă”

Simona Halep le-a oferit fanilor săi un anunț despre planurile sale de viitor. Simona dorește să reprezinte România la Jocurile Olimpice din 2024, care vor avea loc la Paris, atunci când va fi împlinit 32 de ani.

În consecință, a treia jucătoare a lumii nu plănuiește să se retragă în viitorul apropiat.

”În planul meu este să joc și Olimpiada din 2024, eu sper să fiu fizic foarte bine și să am încă o șansă să câștig ceva pentru țară. Mai joc, o să mai stau prin preajmă”, a declarat Halep la emisiunea „Așii tenisului”, pe DigiSport, potrivit gsp.ro.

Se află de mai bine de 7 ani în elita tenisului feminin

Simona Halep se află de mai bine de 7 ani în elita tenisului feminin. Pe 27 ianuarie 2014, Simona a pătruns în TOP 10 WTA.

De atunci, sportiva din România nu a mai ieșit din vârful ierarhiei tenisului feminin.

În prezent Simona se află de 353 de săptămâni în TOP 10 WTA! Ceea ce înseamnă că într-un clasament all-time al celor mai lungi perioade petrecute în TOP 10, Halep ocupă acum locul 8, fiind singura jucătoare încă în activitate din acest clasament.

Se pregătește pentru turneul de la Miami

În TOP-ul amintit mai figurează Martina Navratilova (1000 săptămâni consecutive), Chris Evert (746), Stefanie Graf (625), Gabriela Sabatini (508), Pam Shriver (458) și Arantxa Sanchez Vicario (429), Hana Mandlikova (421), Lindsay Davenport (333) și Conchita Martinez (319).

Următorul turneu la care Simona Halep va participa este cel din Miami, programat între 22 martie și 4 aprilie 2021.

Trebuie precizat că, în sferturile de finală ale Australian Open de anul acesta, Simona Halep a fost învinsă a 10-a oară în istoria confruntărilor directe de legendara jucătoare Serena Williams.