Simona Halep nu primește vești bune. Ce se întâmplă cu tenismena noastră

Simona Halep se pregătește să revină la US Open, la doi ani de la momentul în care a fost suspendată provizoriu din tenisul mondial în urma unui incident în care a fost implicată fără voia ei în scandalul de dopaj cu roxadustat.

Fostul lider mondial feminin afirmă că este mental pregătită pentru a face un comeback la competiția de peste Ocean, însă este conștientă că situația sa fizică este incertă în urma problemelor medicale cu care s-a confruntat în ultimele luni.

Sportiva noastră depune eforturi intense în această perioadă pentru a se recupera complet după recentele accidentări care au împiedicat-o să participe la mai multe turnee, chiar după ce a revenit oficial pe terenurile de tenis. Halep subliniază că, deși este pregătită din punct de vedere mental pentru revenirea la US Open, își dorește să fie și în formă fizică optimă până la startul competiției.

În urmă cu doi ani, Simona Halep a suferit o înfrângere în primul tur la US Open în fața ucrainencei Daria Snigur, după ce câștigase primul set cu 6-0. Acea întâlnire a fost umbrită de o situație nefericită, când a fost depistată pozitivă la roxadustat, deși nu a fost implicată voluntar în utilizarea substanței interzise.

US-Open
O vom vedea pe Halep jucând la US Open? / SURSA FOTO: Dreamstime

E aptă mental

Această revenire la US Open ar marca nu doar o oportunitate de a se întoarce în circuit la cel mai înalt nivel, ci și o încercare de a-și recăpăta reputația și de a demonstra că poate concura la cel mai înalt nivel în tenisul mondial.

„Sper să fiu bine. Orice e în calcul. Sunt aptă mental să joc, îmi doresc, dar vreau să fiu bine și fizic”, a declarat Simona Halep la Sport.ro.

Turneul de Mare Șlem de la US Open din acest an se va desfășura în perioada 26 august – 8 septembrie.

Cu două titluri de Mare Șlem câștigate în carieră, Simona Halep crede că românii nu vor avea curând o altă șansă de a vedea o altă sportivă din România triumfând la o competiție majoră de tenis.

„E o întrebare dificilă, pentru că o să fie interpretată în multe direcții. Eu sper cât de curând. Nu e ușor, trebuie să ai și șansă, să fii serios, să ai dorința foarte mare și nebunia necesară.

O să fiu criticată, poate, dar nu văd. Sunt sinceră și spun că nu văd, în momentul ăsta”, a declarat Simona Halep.