Simona Bucura Oprescu, discuții cu reprezentanta UNICEF pentru România

Ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Simona Bucura Oprescu, a avut luni o întâlnire cu reprezentanta UNICEF pentru România, Anna Riatti, pentru a discuta despre implicarea organizației în elaborarea legislației secundare necesare reformei asistenței sociale din țară.

Această întâlnire marchează o etapă importantă în colaborarea de lungă durată dintre Ministerul Muncii și UNICEF, evidențiind un angajament reciproc pentru îmbunătățirea și extinderea serviciilor sociale în România.

„Contăm pe expertiza UNICEF pentru a implementa reforma sistemului de asistență socială și pentru ca acest proces să fie de calitate și în interesul persoanelor vulnerabile”, a declarat Ministrul.

Discuțiile au subliniat importanța asistenței tehnice pe care UNICEF o va furniza în colaborare cu specialiștii din minister, cu scopul de a dezvolta un cadru legislativ secundar eficient și inclusiv.

De asemenea, parteneriatul va include și elaborarea unei strategii de incluziune socială pentru persoanele fără adăpost, o problemă persistentă în multe regiuni ale țării.

La întâlnire au participat, alături de ministrul Simona Bucura Oprescu și Yusuf Bafozoda, expert în politici sociale, și Voichița Tomuș, specialist în protecția copilului din cadrul UNICEF, care au contribuit cu perspective valoroase privind nevoile specifice ale segmentelor vulnerabile din populație.

simona bucura oprescu unicef
SURSA FOTO: Facebook

Reformarea sistemului de asistență socială îmbunătățește protecția beneficiarilor

Legea care vizează reformarea sistemului de asistență socială a fost promulgată luna trecută. Ministrul Muncii sublinia atunci că aceasta reprezintă o evoluţie majoră pentru protecţia beneficiarilor.

Legea, iniţiată de Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale şi adoptată de Parlament, a fost promulgată de preşedintele României, Klaus Iohannis, marcând un pas important în îmbunătăţirea standardelor şi finanţării din acest sector.

„Legea a fost gândită să îmbunătăţească protecţia beneficiarilor atât în privinţa standardelor pe care furnizorii de servicii sociale trebuie să le îndeplinească, cât şi în privinţa finanţării”, a declarat Simona Bucura Oprescu, ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale.

Legea vizează îmbunătățirea sistemului de asistență socială, profesionalizarea acestuia, sporirea calității serviciilor oferite beneficiarilor, stabilirea unor reguli clare privind finanțarea, cu accent pe interesul beneficiarului.