26 martie 2007. SIF-urile au pierdut azi 3,1%, după un start bun, pe fondul unei lichidităţi foarte reduse, aproape de nivelul minim din acest an – doar 8 milioane de euro.

27 martie. BNR reduce rata dobânzii la 7,5% stimulând deplasarea economiilor către piaţa de capital, datorită randamentelor superioare.

28 martie. Lichiditate bună, peste 73 milioane lei, pe o piaţă în scădere. Excepţie au fost SIF-urile, care au urcat cu 2% (BET-FI). S-au realizat două tranzacţii pe piaţa DEAL cu 1% din capitalul SIF1. SIF5 continuă optimizarea portofoliului: intenţionează să-şi reducă participaţia la compania producătoare de piese auto Altur Slatina, unde e acţionar majoritar (88,65%). În această ordine de idei, a vândut ieri un pachet de cinci milioane acţiuni (2,4% din capitalul companiei), la un preţ de 0,22 lei pe acţiune.

29 martie. Bursa a deschis în scădere, însă până la jumătatea şedinţei de tranzacţionare cotaţiile au revenit în zona de echilibru, pentru ca închiderea să le găsească într-o uşoară ascensiune. SIF-urile au urmat aceeaşi evoluţie: după ce au picat în deschidere peste 3%, au reuşit să revină la închiderea de ieri.

30 martie. Lichiditate bună pe SIF-uri, cotaţiile înregistrând o volatilitate relativ redusă. Săptămâna a fost bogată în ştiri. Miercuri, Comisia Juridică din Senat a avizat favorabil proiectul de lege pentru ridicarea pragului de deţinere la capitalul SIF de la 1% la 5%. Joi, Comisia Buget-Finanţe a dat aviz negativ proiectului. Ce s-a întâmplat în piaţă? Volatilitatea nu a fost dramatică precum în trecut, piaţa confirmând pasul spre maturizare, făcut odată cu integrarea. Tot legat de SIF-uri, în săptămâna curentă au fost raportate deţinerile de pachete în mod concertat: Banca Transilvania 7,96% la SIF1, societatea off-shore Ampelus Holding Limited 4,6% la SIF1, ING (prin ING Bank NV şi ING Investments) 1,12% la SIF2 şi 1,11% la SIF1, Julius Baer Investment Management LLC 1,69% la SIF1, 1,72% la SIF2, 1,54% la SIF3, 1,65% la SIF4 şi 1,63% la SIF5. Interesul din partea fondurilor pentru titlurile SIF reprezintă un semnal pozitiv, fiind confirmată atractivitatea acestora pe termen mediu şi lung.