Wirecard Romania, Romcard şi Supercard Solutions & Services au fost achiziţionate de către SIBS Group, într-o tranzacţie încheiată luni, conform unui comunicat al companiei.

SIBS este un furnizor de servicii de plată complete, cu o poziţie de lider în Portugalia şi o amprentă semnificativă în ţări dezvoltate din Europa şi Africa. Grupul oferă un spectru larg de soluţii digitale şi de e-commerce, soluţii pentru reţele ATM şi POS, precum şi servicii de producţie şi personalizare carduri.

Prin această achiziţie, SIBS ajunge pe piaţa din România şi îşi extinde astfel prezenţa în Europa de Est, unde are deja o activitate semnificativă în Polonia, prin Paytel.

„Suntem încântaţi să devenim parte a SIBS, o companie cu un profil de business similar cu al nostru şi cu o prezenţă puternică în mediul soluţiilor de plată de pe două continente. Sunt sigur că, împreună, companiile noastre vor continua să aducă soluţii de plată inovatoare pe pieţele din România şi din Europa şi să fie un partener de încredere atât pentru companiile care ne-au acordat încrederea lor până acum, precum şi pentru companii noi. Povestea noastră de succes continuă şi suntem încântaţi să atingem noi frontiere, atât din punct de vedere geografic, cât şi inovativ”, a declarat Utku Ogrendil, CEO Wirecard România.

Experiență cumulată de 25 de ani

Wirecard Romania, Romcard şi Supercard au o experienţă de peste 25 de ani în servicii de plată şi soluţii tehnologice şi de fidelitate.

„Aceste companii împart acelaşi ADN. SIBS este o companie lider pe piaţa soluţiilor de plăţi, ce îmbunătăţeşte modalităţile de plată pentru peste 300 de milioane de utilizatori, pe mai mult de 10 pieţe. În calitate de acţionari ai companiilor vom continua – şi vom intensifica – concentrarea pe furnizarea celor mai convenabile, sigure şi inovatoare soluţii de plată pentru piaţa din România şi vom căuta să creştem în continuare cooperarea cu personalul şi partenerii existenţi, pentru a consolida piaţa românească de plăţi şi, pe această bază, să impulsionăm tendinţa actuală către plata fără numerar”, a declarat CEO SIBS Group, Madalena Tome.