Astfel, se va observa lumina din particule, de dincolo de sistemul nostru solar, chiar și cu un zbor scurt în afara atmosferei Pământului.

Misiunea urmează un studiu similar din 2014, dar acum se va extinde domeniul de aplicare a proiectului.

Pentru a înțelege ce caută SHIELDS, cel mai bine ar fi să aruncăm o privire de ansamblu asupra structurii sistemului nostru solar și a regiunilor din apropiere.

Planetele, asteroizii, gazele, praful stelar și orice altceva din sistemul nostru se află într-un grup de nori de gaz numit Bulă Locală. Bula are o lungime de aproximativ 300 de ani lumină și cuprinde sute de stele, inclusiv Soarele.

În interiorul acestei structuri, sistemul nostru solar este închis într-o bulă magnetică, creată de soare, cunoscută sub numele de heliosferă. ”Pe măsură ce heliosfera se mișcă prin bula locală cu aproximativ 84.000 km / h, particulele din spațiul interstelar cad pe heliosferă „precum ploaia cade pe un parbriz”, a precizat NASA într-un comunicat.

„Heliosfera seamănă mai mult cu o plută de cauciuc, decât cu o barcă cu pânze din lemn: împrejurimile sale își modelează forma. Exact cum și unde se deformează căptușeala heliosferei noastre ne oferă indicii despre natura spațiului interstelar din afara acesteia”, susține NASA.

SHIELDS va căuta lumina din atomii de hidrogen și va măsura cât de departe se întinde sau se contractă lungimea de undă, ceea ce indică modul în care particulele se mișcă prin spațiu. Aceste informații vor ajuta la aflarea formei și densității materiei din jurul barierei heliopauzei, oferind câteva indicii despre spațiul interstelar și norii din interiorul acestuia.

„Există multe necunoscute cu privire la structura fină a mediului interstelar – hărțile noastre sunt cam rudimentare”, a declarat Walt Harris, cercetător principal SHIELDS. „Cunoaștem contururile generale ale acestor nori, dar nu știm ce se întâmplă în interiorul lor”, a adăugat el.

SHIELDS va oferi, probabil, oamenilor de știință informații despre câmpul magnetic al galaxiei. Iar astronomii vor putea să facă unele previziuni despre locul în care va fi sistemul nostru solar în viitorul îndepărtat.

Sursa foto: Dreamstime