O cântăreață celebră urmează să ajungă în fața instanței! Este acuzată de evaziune fiscală

Cântăreața Shakira urmează să fie adusă în fața instanței după ce judecătorul spaniol Marco Jesus Juberias a finalizat o investigație preliminară cu privire la acuzațiile formulate de procurori. Aceștia spun că vedeta nu și-a plătit impozitul pe venitul obținut pentru perioada 2012-2014. Ei mai spun că prejudiciul se ridică la 14,5 milioane de euro, respectiv 17,2 milioane de dolari, notează Reuters.

Judecătorul spune că sunt suficiente dovezi pentru ca aceasta să fie adusă în fața instanței.

„Documentele (…) anexate pentru proces reprezintă dovezi suficiente pentru a continua procedurile” de aducere a cântăreţei în faţa justiţiei, conform deciziei judecătorului Marco Jesus Juberias.

Ce spun avocații

În timp ce procurorii spanioli spun că aceasta locuia în regiunea Catalonia în perioada în care nu și-a plătit taxele și impozitele, avocații vedetei spun că aceasta a locuit în Spania din anul 2015, subliniind că și-a plătit toate obligațiile sub formă de taxe și impozite.

Ei au mai spus că demersul făcut de instanță este unul normal și că ””rămân încrezători şi complet cooperanţi cu instanţa, dar nu vor mai face alte comentarii”.

Fiscul spaniol a cerut intentarea unui proces

La începutul anului 2018, Fiscul spaniol a cerut Parchetului să intenteze proces cântăreţei columbiene Shakira, pe care o acuză de fraudă fiscală, comisă între 2011 şi 2014.

Administraţia fiscală a prezentat această cerere la sfârşitul lui 2017, argumentând că vedeta ar fi trebuit să declare cea mai mare parte a veniturilor sale obţinute la nivel mondial în calitate de rezident spaniol în perioada respectivă, a indicat ziarul din Barcelona.

Parchetul va trebui să decidă dacă iniţiază sau nu aceste proceduri penale, în condiţiile în care infracţiunea este pasibilă de o pedeapsă cu închisoarea de doi ani. Potrivit La Vanguardia, care citează surse apropiate cazului, este vorba de venituri de „zeci de milioane de euro”.

Sursa foto: Dreamstime