Aceste electrocasnice nu numai că te scapă de activitatea atât de neplăcută de spălare a vaselor, câștigând astfel mai mult timp liber, ci totodată te vor ajuta să faci economii de apă, detergent și energie. 

Vasele vor fi mult mai bine curățate și totodată mult mai igienizate, performanțele pe care o mașină de spălat vase le obține în timpul spălării fiind imposibil de atins în timpul spălării manuale. 

Există deci o mulțime de motive pentru a-ți dori achiziționarea unei mașini de spălat vase, însă este foarte important să faci o alegere corectă. De aceea am decis să îți oferim mai multe sfaturi și recomandări pentru a putea alege o mașină de spălat vase performantă, ce nu te va dezamăgi nicicând.

Tipul mașinii de spălat vase

La fel precum majoritatea electrocasnicelor, mașinile de spălat vase pot fi la rândul lor de mai multe tipuri. Prin urmare, acesta reprezintă un prim criteriu pe care ar trebui să îl ai în vedere atunci când ești în căutarea unei mașini de spălat vase.

Ei bine, majoritatea mașinilor de spălat vase sunt incorporabile, acestea având ca avantaj designul atrăgător. Sunt disponibile într-o gamă variată de modele și totodată pot fi încastrate în mobilierul de bucătărie, iar astfel integrarea lor într-un decor anume nu va fi deloc dificilă.

Mașinile de spălat vase mai pot fi însă și independente, sau compacte, potrivite mai ales în cazul bucătăriile în care spațiul este redus, având însă și o capacitate redusă.

Capacitatea de spălare

Un alt criteriu de alegere a celor mai bune mașini de spălat vase este capacitatea pe care masina de spalat vase dorită o are. Ei bine, acest detaliu îl vei stabili în funcție de propriile nevoi și preferințe. 

Setul de vase se referă la toate vasele pe care o singură persoană le folosește în timpul mesei, fiind incluse nu numai farfuriile ci și tacâmurile sau paharele. Capacitatea de spălare a unei mașini poate fi de la 6 seturi până la peste 14 seturi. De regulă, capacitatea o vei alege în funcție de numărul membrilor familiei tale.

Pe Demax vei găsi mașini de spălat vase cu capacități diferite de spălare, de o calitate superioară, și la prețuri foarte bune. Astfel, indiferent care este capacitatea de spălare pe care dorești să o aibă noua ta mașină de spălat vase, vei găsi în oferta acestui magazin online o mulțime de modele ce vor îndeplini cerințele tale.

Uscarea vaselor

Un alt detaliu care ar trebui să te preocupe este modul de uscare a vaselor. Aceasta se poate face natural, folosindu-se aerul din încăpere, însă există și modele dotate cu un ventilator folosit pentru uscarea mai rapidă a vaselor. Totuși, acestea au și un preț ceva mai ridicat spre deosebire de modelele care folosesc uscarea naturală a vaselor.

Recomandarea noastră este alegerea unei mașini de spălat cu uscare naturală a vaselor, aceasta fiind o variantă mult mai accesibilă.

Numărul de programe

La fel precum în cazul mașinilor de spălat rufe, și mașinile de spălat vase au mai multe sau mai puține programe de spălare. Există programe automate de spălare, foarte populare și des utilizate, însă și programe cu temperaturi joase, ce sunt apreciate pentru caracterul lor economic.

masina-de-spalat-vase-demax.jpg

Alege deci o mașină de spălat vase ce dispune de un număr mare de programe pentru spălare, astfel încât să poți selecta programul ideal în funcție de gradul de murdărie, de tipul vaselor pe care dorești să le speli și de timpul disponibil.

Clasa eficienței energetice

Așa cum spuneam, unul dintre motivele pentru care vei opta pentru achiziția unei mașini de spălat vase este dorința de a face economii. Mașinile de spălat vase sunt economice, însă pentru a te bucura de cât mai multe economii ar trebui să te asiguri că modelul achiziționat are o clasă superioară a eficienței energetice.

Cu cât clasa eficienței energetice va fi mai bună, cu atât va fi mai redus consumul de energie electrică. Prin urmare, chiar dacă va trebui să plătești mai mult, îți recomandăm să nu ignori acest aspect și să alegi o mașină de spălat vase notată cu o clasă superioară. Economiile pe care le vei face de-a lungul timpului te vor ajuta să îți recuperezi investiția.

Ține cont de toate aceste sfaturi și recomandări, iar alegerea finală se va ridica la nivelul așteptărilor tale! (P)