CSM a trimis un comunicat prin care explică faptul că măsura duce la o supraimpozitare agresivă a pensiei de serviciu a judecătorilor și procurorilor.

„Consiliul Superior al Magistraturii susține și de această dată, în totalitate, demersul legal al Secțiilor Unite ale Înaltei Curți de Casație și Justiție, de sesizare a Curții Constituționale în vederea exercitării controlului de constituționalitate, înainte de promulgare”, se arată în comunicat.

CSM a trimis și opinia juridicp cu privire la măsurile din domeniul fondurilor nerambursabile

„Consiliul Superior al Magistraturii a transmis opinia sa juridică argumentată și în susținerea demersului legal al Secțiilor Unite ale Înaltei Curți de Casație şi Justiție, de sesizare a Curții Constituționale în vederea exercitării controlului de constituționalitate, înainte de promulgare, asupra propunerii legislative privind unele măsuri în domeniul fondurilor nerambursabile europene, prin care a fost modificat statutul judecătorilor în ceea ce privește regimul disciplinar aplicabil acestora.

Astfel, proiectul de lege reglementează din nou abaterea disciplinară care a mai fost anterior introdusă prin dispozițiile art. IV punctul 26 din O.U.G nr. 23/2020, publicată în Monitorul Oficial la data de 12.02.2020, act normativ declarat neconstituțional în ansamblul său de către Curtea Constituțională la data de 02 iunie 2020, prin Decizia nr. 221”, se mai arată în comunicatul CSM.

Și Avocatul Poporului consideră că impozitarea pensiilor trebuie sesizată la CCR

Avocatul Poporului, Renate Weber, este de părere că legea impozitării pensiilor speciale trebuie sesizată la Curtea Constituțională. Acest lucru l-a supărat pe primul ministru al României, Ludovic Orban, care, aflat pe șantierul aeroportului din Brașov, a declarat că aceasta nu mai reprezintă persoana care apără drepturile românilor.

În plus, Ludovic Orban ar vrea să o demită pe Renate Weber din funcție pentru ca în locul ei să vină o altă persoană care să apere drepturile și interesele românilor.