Perioada de criza a fortat bancile sa gaseasca noi categorii de clienti. Cea mai noua noua idee a venit bancilor de origine greceasca, Alpha Bank si Piraeus Bank, si anume oferirea de pachete de servicii pentru asociatiile de proprietari.

In oferta Alpha Bank, asociatia de proprietari poate sa detina un cont curent cu dobanda de depozit (11,50% la lei si 4,25% la euro). Comisioanele pentru deschiderea contului, depuneri si plati sunt zero, cu exceptia celor impuse de BNR. De asemenea, banca ofera si un serviciu de internet banking, scutindu-i astfel pe administratori de cozile de la casieriile companiilor de utilitati.

Piraeus Bank ofera 10% dobanda la contul curent in lei si 14% dobanda pentru depozit la termen de o luna. Comisioanele sunt tot zero pentru aceleasi operatiuni. Si in oferta Piraeus intra posibilitatea utilizarii serviciului de internet banking. In plus fata de oferta concurentei, asociatiile de proprietari pot avea la Piraeus un card de debit si o caseta de valori.

Prin acest nou tip de sistem de gestionare a banilor si a platilor, se limiteaza nu numai utilizarea cash-ului, dar se eficientizeaza operatiunile, iar riscul de frauda din partea administratorului scade.

Pentru mai multe detalii puteti consulta aici comunicatul Alpha Bank si de aici comunicatul Piraeus Bank.