Semnal de alarmă tras de ministrul Educației cu privire la bacalaureat! Care este rata de înscriere

Sursa: Capital

Semnal de alarmă tras de ministrul Educației cu privire la bacalaureat! Rata de înscriere a elevilor din clasele a XII-a și a XIII-a este mai mică decât în anii precedenți. Specialiștii nu se feresc să își exprime îngrijorările legate de consecințele nefaste ale pandemiei asupra procesului de învățământ.

Semnal de alarmă tras de ministrul Educației cu privire la bacalaureat! Situația sistemului de învățământ din România pare a se degrada de la un an la altul.

Acest lucru este recunoscut chiar de ministrul de profil, care spune că pandemia nu a făcut decât să agraveze problemele cronice deja existente.

Semnal de alarmă tras de ministrul Educației cu privire la bacalaureat! Doar două treimi dintre elevi s-au înscris

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat, vineri seară, că doar 66% dintre elevii de clasele a XII-a şi a XIII-a s-au înscris pentru a susţine examenul de bacalaureat, mai puţin decât în alţi ani.

Ministrul a precizat că există îngrijorări în rândul specialiştilor cu privire la riscul de abandon şcolar, problemele generate de pandemie suprapunându-se peste cele cronice ale educaţiei din România.

Astfel, Cîmpeanu, a afirmat, vineri seară, la Digi 24, că problemele generate de pandemie s-au suprapus peste cele cronice din întăţământul românesc şi au amplificat discrepanţa dintre rural şi urban, scrie news.ro.

Îngrjorări cu privire la creşterea riscului de abandon şcolar

”Amplificarea acestor diferenţe a generat, pe de o parte, renunţarea la şcoală. Vedem, din păcate, şi în numărul celor înscrişi pentru examenul de bacalaureat, care sunt doar 114.000 din promoţia curentă, formată din 173.000 de elevi de clasa a XII-a şi a XIII-a. 66% înscrişi la examenul de bacalaureat din promoţia curentă – 152.000 clasa a XII-a şi 21.000 elevi de clasa a XIII-a.

Este un procent mai mic decât în anii anterior, procentul celor înscrişi la Bacalaureat”, a afirmat Sorin Cîmpeanu.

El a explicat că există îngrijorări în urma acestei situaţii.

”Asta a creat îngrjorări cu privire la creşterea riscului de abandon şcolar. Pe de altă parte, din păcate, vedem doar săptămâna aceasta numeroase cazuri de bullyng – un element îngrijorător.

Este tot o consecinţă a pierderilor care au fost înregistrate nu numai în plan educaţional, dar şi în planul tulburărilor sociale, comportamentale”, a mai afirmat ministrul.

Sursa foto: Capital.