Premierul Florin Cîţu trage un semnal de alarmă foarte serios şi vorbeşte de terorism în România! Şeful Guvernului explică faptul că toate acţiunile celor care vor să zădărnicească lupta autorităţilor împotriva pandemiei sunt similare cu cele ale unor terorişti.

„O acţiune care încearcă să submineze autoritatea statului”

Astfel de acţiuni se materializează în campanii împotriva purtării măştii de protecţie sau a vaccinării anti-COVID, fără a veni cu vreun fel de date concrete.

„În România, de un an de zile, există o campanie împotriva acestor acţiuni pe care le ia Guvernul de a opri pandemia. Există o campanie împotriva portului măştii în spaţiul public, există o campanie împotriva măsurilor de distanţare şi există o campanie împotriva vaccinării.

Din punctul meu de vedere, aceste acţiuni sunt similare cu acţiunea unor terorişti, pentru că a zădărnici această activitate a Guvernului, care are ca obiectiv îmbunătăţirea sănătăţii tuturor românilor, este o acţiune care încearcă să submineze autoritatea statului, fără date.

Repet, trebuie să ne uităm întotdeauna la specialişti, de acolo ne vin informaţiile”, a spus Florin Cîţu, în cadrul unei declaraţii de presă susţinute vineri la Palatul Victoria, potrivit Agerpres.

Nu premierul Cîţu a decis suspendarea vaccinării cu lotul de la AstraZeneca

Prim-ministrul a contrazis informaţiile vehiculate în spaţiul public, potrivit cărora el ar fi decis suspendarea vaccinării cu lotul AstraZeneca.

„Nu a fost luată de mine. A fost luată de specialişti şi, ca şi dumneavoastră, şi eu aştept fundamentarea ştiinţifică a deciziei care a fost luată aseară. Trebuie să înţelegeţi că încrederea – şi de asta sunt foarte supărat pe această campanie – încrederea se câştigă foarte greu.

Şi avem încredere în această campanie, a funcţionat şi funcţionează foarte bine, dar dacă nu suntem atenţi, încrederea se pierde foarte uşor. Trebuie să ne uităm la cei care au autorizat toate aceste vaccinuri şi ei ne spun astăzi că nu există indicii şi trebuie să continuăm exact cum a fost şi până acum”, a spus el.

Florin Cîţu a mai precizat că vineri, la ora 15:00, CNCAV va organiza o sesiune de întrebări şi răspunsuri, pe pagina de Facebook, privind imunizarea cu vaccinul AstraZeneca şi a subliniat că informaţiile corecte trebuie obţinute de la specialişti.