Semnal cumplit al renumitului doctor Virgil Musta. Acesta a evrtizat că nu se întrevede faza descendentă și că o dată cu începerea anului școlar vor crește cazurile de infectare cu noul coronavirus în România.

„Aceste variații nu cred că sunt semnificative din punct de vedere al prognosticului pandemiei. Pandemia este în creștere sau de mai bine de o lună de zile într-un platou, de peste 1.000 – 1.300 de cazuri, care diferă și de numărul de teste, dar și ‘exactitatea’ cu care se fac aceste testări. Pot fi pe simptomatologie, adică pe definiție de caz, ori aleatoriu, pentru cei care vor să meargă în concendiu sau pur și simplu să se testeze.

Nu cred că există o semnificație aparte, prin faptul că astăzi au ieșit valori mai mari. Principala semnficație se referă la faptul că avem în continuare un număr mare de cazuri și încă nu se întrevede faza descendentă a pandemiei și, ca să fiu sincer, odată cu începerea anului școlar, s-ar putea să avem o ușoară creștere. Sperăm să nu fie un număr foarte mare de cazuri”, a declarat Virgil Musta pentru B1.ro.

Cunoscutul medic a mai spus acest lucru și cu câteva zile în urmă.

„Nu suntem într-o situație bună. Atât timp cât lumea nu va respecta cele trei reguli de bază – purtarea măștii, distanțare socială și igienă – vom fi în această situație”, a declarat medicul Virgil Musta, conform Digi24.

El a arătat că vor mai fi momente dificile, începerea școlii fiind unul din ele. „În orice țară din Europa unde a început școala a crescut și numărul de cazuri”, a mai spus dr. Musta.

Medicul atrage atenția că, în cele mai multe cazuri, copiii infectați sunt asimptomatici și se pot transforma în vectori de transmitere a bolii în familie. „Unele școli pot deveni focare de infecție. Școala trebuie să respecte toate regulile și să oblige profesorii și copiii să respecte regulile. De asemenea, părinții trebuie să fie foarte atenți la copii și să încerce să facă un triaj epidemiologic acasă și să nu trimită copilul la școală dacă are semne, până se lămurește dacă are Covid sau nu”, a precizat dr. Virgil Musta.