Şeful ISU Giurgiu, Radu Covaci, a prezentat simptome specifice noului coronavirus, s-a prezentat în această dimineaţă la UPU Giurgiu şi în urma testării, la ora 16:00 a fost confirmat pozitiv. El a informat că în cursul zilei de miercuri a avut o scurtă întrevedere cu prefectul judeţului Giurgiu, însă aceasta a avut loc înainte de testarea pentru COVID-19.

Contactat de Agerpres, şeful ISU Giurgiu a declarat că întâlnirea cu prefectul Aneta Matei a avut loc miercuri, 22 iulie, la sediul Prefecturii, atunci când a fost luată decizia carantinării localităţii Cartojani, dar întrevederea fost foarte scurtă şi cu regulile specifice respectate.

De asemenea, şi Prefectura Giurgiu a ţinut să arate că şedinţele Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) din ultimele luni s-au ţinut în sistem online, deci nu există riscul ca şi alţi responsabili ai instituţiilor din judeţ să fi fost contaminaţi.

“Atât şeful ISU Giurgiu, cât şi prefectul judeţului Giurgiu au purtat mască de protecţie şi au respectat regula de distanţare fizică”

“În spaţiul public a apărut o informaţie potrivit căreia şeful ISU Giurgiu, domnul locotenent-colonel Radu Covaci, ar fi afirmat că deşi fusese testat pozitiv cu noul coronavirus a fost chemat de prefectul Judeţului Giurgiu, doamna Aneta Matei, să participe la toate şedinţele Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. Menţionăm faptul că toate şedinţele CJSU Giurgiu din ultimele luni s-au desfăşurat în sistem on-line, deci nici un membru CJSU Giurgiu nu a fost prezent la sediul Prefecturii, dar în cursul zilei de miercuri, 22 iulie 2020, şeful ISU Giurgiu a avut o întrevedere, care a durat aproximativ două minute, cu doamna prefect, la sediul Prefecturii, pe tema carantinării localităţii Cartojani.

Pe parcursul celor două minute de discuţii, atât şeful ISU Giurgiu, cât şi prefectul judeţului Giurgiu au purtat mască de protecţie şi au respectat regula de distanţare fizică. Şeful ISU Giurgiu a fost testat pentru prima oară astăzi, 23 iulie 2020, după ce s-a prezentat cu simptomatologia specifică noului coronavirus la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Giurgiu, la ora 9,00, iar la ora 16,00 a primit rezultatul testului, care este pozitiv”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Instituţia Prefectului.

Pe raza judeţului Giurgiu au fost confirmate până acum 331 de cazuri de COVID-19, 249 de persoane au fost vindecate şi externate şi 3.674 de persoane se află în carantină la domiciliu, dintre care 3.600 sunt locuitorii din Cartojani unde au fost depistate 32 de cazuri prin transmitere comunitară.