Guvernul de coaliţie condus de către Florin Cîţu a picat, deocamdată, testul transparenţei. Executivul nu vrea cu niciun chip să publice numele, funcţia şi CV-urile consilierilor din cabinetele premierului Florin Cîțu și al vicepremierilor Dan Barna și Kelemen Hunor, conform pressone.ro.

Secţiunea, ştearsă de pe site-ul Guvernului

Secțiunea a fost ștearsă de două săptămâni, după ce Executivului i s-a solicitat să transmită componența cabinetelor și copii electronice după CV-urile membrilor echipei.

Guvernul susține că CV-urile consilierilor din cele trei cabinete nu sunt date de interes public. Mai mult, pe pagina principală a site-ului oficial al Guvernului nu sunt publicate nici declarațiile de avere și de interese ale consilierilor din cabinete.

O parte dintre acestea pot fi găsite pe o secțiune a site-ului Secretariatului General al Guvernului. „Transparență 100%” transmitea anul trecut, la finalul lunii august, în timp ce era încă ministrul Finanțelor. „Toți miniștrii trebuie să arate transparență”, declara Florin Cîțu săptămâna trecută, la B1 TV.

1. La cabinetul prim-ministrului Florin – Vasile Cîţu sunt încadrați un director de cabinet și patru consilieri;

2. La cabinetul viceprim-ministrului Ilie – Dan Barna sunt încadrați un director de cabinet şi doi consilieri.

3. La cabinetul viceprim-ministrului Kelemen Hunor sunt încadrați un director de cabinet şi șapte consilieri.
Extras din răspunsul Guvernului

Nimic însă despre copiile electronice după CV-urile acestora. Guvernul a transmis, prin Serviciul său de comunicare, că nu le poate furniza, aceste date fiind exceptate de la informațiile de interes public.

Dan Barna a spus că aceste informații au fost depuse de cei din echipa sa la Secretariatul General al Guvernului și că probabil urmează să devină publice.

„O să găsesc o modalitate să le fac publice, mi-ați dat o idee la care să mă gândesc. Din punctul meu de vedere nu e vorba de nicio informație clasificată aici”, a declarat Dan Barna, conform sursei citate.