Un document intern din ANAF menționează din greșeală posibila reorganizare a instituției. Documentul, legat de un concurs intern suspendat peste noapte, conține câteva cuvinte scrise cu culoare albă, care devin vizibile doar dacă întreg textul e selectat și colorat.

Astfel, documentul intern este un anunț de vineri, 13 decembrie, în care ANAF comunica întreruperea bruscă și fără explicații a unui examen programat luni, 16 decembrie, pentru promovarea în grad a funcționarilor publici din ANAF. Cuvintele ascunse în documentul intern sunt: ”în contextul măsurilor care vor fi dispuse cu privire la reorganizarea instituției”, informează g4media.ro.

Sute de funcționari aflați în confuzie

Întreruperea examenului i-a prins pe picior greșit pe sute de funcționari din țară care își programaseră pentru luni deplasări în București – unii cu cazarea inclusă.

ANAF, instituție condusă de Mirela Călugăreanu, nu a dat nici o explicație publică pentru întreruperea concursului. În schimb luni, 16 decembrie, a postat un anunț privind reprogramarea pe 19 decembrie.

O prioritate a ministrului de Finanțe

Florin Cîțu, ministrul Finanțelor, a declarat încă de la începerea mandatului său că una dintre priorități este reorganizarea ANAF, dar nu a dat detalii despre modul în care va avea loc această operațiune.

Trebuie precizat că Sindicatul Național Finanțe Publice a anunțat pe Facebook că reprezentanții săi au discutat luni cu secretarii de stat din Ministerul Finanțelor și cu șefa ANAF:

Sindicatul intervine

”Astăzi, în cursul dimineții, Președintele Nicolae-Liviu TOADER și Vicepreședintele SindFISC, Luminița IANCU-TOMȘA, au mers la Ministerul Finanțelor Publice pentru a afla amănunte cu privire la întreruperea examenelor de promovare în grad, procese aflate în curs de desfășurare în mai multe instituții din cadrul sistemului MFP. Datorită faptului că Ministrul Finanțelor Publice, Dnul Vasile Câțu, nu era în instituție la ora demersului nostru, reprezentanții SindFISC au avut scurte întrevederi cu Secretarii de Stat, Dnii Sebastian Burduja, Mironel Panțuroiu și Dna Mirela Calugareanu – Președinte ANAF.

Din cele relatate de interlocutorii noștri, am primit asigurări că această întrerupere este o măsură temporară și că MFP se află în faza unei reanalizari a procedurii de desfășurare a concursului.

Analize asupra impactului financiar

Totodată, vă informăm, că la nivelul MFP/ANAF, în paralel, se fac ample analize și asupra impactului financiar necesar, corelat cu modul de relocare a resurselor ce vor fi oferite ANAF pentru anul 2020.

La această oră, la unele instituții în care era întrerupt examenul, au apărut deja pe site-urile oficiale, noile termene de prezentare a concurenților pentru susținerea probei scrise”, arată mesajul postat pe pagina sindicatului.