“Am discutat problema cu domnul ministru Cîțu. E un caz școală ăsta. Deci obligi firmele private să efectuze cheltuieli pentru a achiziționa case de marcat fără niciun fel de stimulent, ca să pui în funcțiune un sistem care te ajută pe tine ca stat să reduci evaziunea, să controlezi mai bine toate operațiunie și tu nu achiziționezi serverele și toate softurile necesare”, a spus Ludovic Orban.

Premierul a mai adăugat că procedurile ar putea fi finalizate până în luna iunie a anului viitor, în cazul în care vor lipsi contestaţiile.

“I-am solicitat noului ministru să finanțeze cât mai rapid procedurile de achiziție pentru punerea în funcțiune a sistemului. Cel mai probabil în luna mai-iunie, dacă nu există contestații. La noi precis o să se inventeze niște contestații”, a mai afirmat prim-ministrul.

Potrivit unui comunicat al reprezentanţilor Sindicatului Naţional Meridian, inspectorii ANAF se confruntă cu o serie de lipsuri în desfăşurarea activităţii, începând de la condiţii de muncă precare şi până la dotări necorespunzătoare.