Sebastian Burduja dorește mai multe realizări concrete

Președintele PNL București, Sebastian Burduja, a declarat, în cadrul unei prezentări a candidaților PNL Constanța pentru alegerile locale, necesitatea unei mai mari implicări în proiectele de dezvoltare pentru capitală, referindu-se la succesul Constanței în această privință.

„Am venit cu tot dragul la Constanța, nu doar pentru că este soare și este frumos, ci pentru că aici ai ce să vezi. Dacă până nu de mult păcatele de pe Dâmbovița erau la ordinea zilei la malul Mării Negre, acum mi-aș dori să văd mai multă Mare Neagră la București”, a declarat Burduja.

El a subliniat importanța realizărilor concrete, exemplificate de proiecte precum Neptun Deep, menționând că în 2027 România va deveni primul producător de gaze naturale al Europei. Burduja a adăugat că acest succes se datorează și proiectelor de la Constanța, care nu au fost replicate la nivelul Primăriei Generale din București.

Referindu-se la proiectele depuse de primarul Vergil Chițac la Ministerul Energiei, Burduja a vorbit despre modernizarea CET-ului și a rețelelor de termoficare, subliniind eforturile administrației locale în atragerea de fonduri și implementarea proiectelor.

De asemenea, Sebastian Burduja a evidențiat oportunitățile de dezvoltare pentru județul Constanța, prezentând candidatul PNL la președinția Consiliului Județean, Florin Mitroi, ca fiind un lider cu viziune și seriozitate necesare pentru exploatarea potențialului extraordinar al zonei.

Liberalul a vorbit și despre reactoarele 3 și 4 de la Cernavodă

Printre proiectele majore menționate de Sebastian Burduja se numără reactoarele 3 și 4 de la Cernavodă, centralele eoliene în Marea Neagră și proiectul Neptun Deep, care vor aduce investiții semnificative și vor contribui la consolidarea poziției României ca producător principal de gaze în Europa.

„Aceleaşi gânduri de respect pentru domnul Florin Mitroi. Domnule primar (Mitroi este primarul comunei Valu lui Traian – n.r.), ştiu foarte bine ce performanţe aţi avut ca primar şi dumneavoastră aveţi proiect la Ministerul Energiei în evaluare, ştiu câte fonduri europene aţi reuşit să absorbiţi şi vă felicit şi cred că nu există om mai potrivit pentru un judeţ precum Constanţa, unde e nevoie de viziune, de seriozitate, pentru că aveţi nişte oportunităţi extraordinare în anii următori şi o să vă spun despre ce este vorba.

Aveţi, pe de-o parte, reactoarele 3 şi 4 de la Cernavodă, la care muncim şi domnul prim-ministru şi preşedinte Nicolae Ciucă ţine foarte mult aceste proiecte, le-a accelerat pe mandatul dânsului şi acum ţine de noi să le ţinem în acel calendar de 2031-2032. Apropo, reactoarele 1 şi 2 sunt pe locul 3, respectiv locul 1 în lume, între 440 de reactoare nucleare. Asta este excelenţa românească de la Cernavodă”, a arătat preşedintele PNL Bucureşti.