Președintele PNL București, Sebastian Burduja, a fost întrebat să evalueze întreaga activitate de până acum a primarului Nicușor Dan. Liberalul a afirmat că nu i-ar acorda o notă de trecere. El a adăugat că Bucureștiul are potențialul de a realiza mai mult și trebuie să prezinte o imagine mult îmbunătățită.

Sebastian Burduja nu-i dă notă de trecere actualului edil al Capitalei

De asemenea, Sebastian Burduja a fost întrebat dacă se pregătește pentru o candidatură la Primăria Capitalei în 2024 și dacă ar concura cu actualul primar Nicușor Dan.

Liberalul a afirmat că este pregătit să se angajeze în lupta pentru Primăria Capitalei și că nu ar fi acceptat provocarea de a fi președintele filialei București a Partidului Național Liberal dacă nu ar fi fost dispus să intre în competiție.

El consideră că Bucureștiul are un potențial mai mare și merită mai mult. Burduja a evidențiat că, deși nivelul de dezvoltare economică ajustat la puterea de cumpărare este peste alte capitale europene precum Roma, Berlin sau Madrid, aspectul orașului nu reflectă această realitate.

În acest sens, el a subliniat că există loc pentru îmbunătățiri majore în administrația Bucureștiului.

„Nivelul de dezvoltare ajustat la puterea de cumpărare este peste Roma, Berlin, Madrid, sunt datele Eurostat. Dar oraşul nu arată la fel de bine ca Roma, Berlin, Madrid sau Amsterdam sau alte capitale europene. Deci cu siguranţă e loc de mult mai bine în administraţia Bucureşti”, a declarat Burduja la Antena 3 CNN.

În ceea ce-l privește pe actualul edil general, Nicușor Dan, Sebastian Burduja spune că pentru întreaga sa activitate în fruntea Primăriei Capitalei nu i-ar da o notă de trecere.

„Nu i-aş da notă de trecere”, a spus președintele PNL București.

Ce spune Nicușor Dan despre principalul său contracandidat?

Recent, Nicuşor Dan declara că principalul său contracandidat la alegerile locale din 2024 va fi cu siguranţă de la PSD, indiferent cine va fi acea persoană. El consideră că această formaţiune politică are „un electorat stabil”.

De asemenea, el a susținut că nu îi este teamă să o aibă drept contracandidat, anul viitor, pe Gabriela Firea, fost edil general al Bucureştiului.

Nicuşor Dan a spus că, din punct de vedere politic, este un independent şi nu vede ca acest lucru să se schimbe până la viitoarele alegeri. Deși este independent, el recunoaște că în politică nu poți niciodată să spui niciodată.