Scăpăm de restricții? Cîțu a spus clar. Vrea să revenim la normal

Prim-ministrul a explicat astăzi, 9 aprilie, că la sfârșitul lunii iulie, când vom avea 10 milioane de persoane vaccinate anti-COVID, ne putem aștepta la „viața de dinainte: fără restricții, fără mers noaptea, fără măști și așa mai departe”.

„Vreau de la 1 iunie să relaxăm aceste condiții în 2 etape, 1 iunie și apoi sfârșitul lunii iulie când vom avea 10 milioane de persoane vaccinate să revenim la normal. Și să revenim la normal înseamnă să revenim la viața de dinainte: fără restricții, fără mers noaptea, fără măști și așa mai departe. Trebuie să ne vacinăm ca putem să ajungem acolo”, a explicat Florin Cîțu.

Care este obiectivul Guvernului?

Totodată, premierul a scris pe propria pagină de Facebook că obiectivul lui și al Guvernului rămâne „vaccinarea cât mai rapidă a 10 milioane de români.”

„Obiectivul meu și al Guvernului pe care îl conduc rămâne vaccinarea cât mai rapidă a 10 milioane de români.

Pentru asta avem două ține:

– până la 1 iunie imunizarea a 5 milioane de persoane;
– până la 1 august imunizarea a 10 milioane de persoane.

Când vom atinge pragul de 10 milioane de români vaccinați, putem lua în considerare renunțarea la masca de protecție.
Până atunci, fac apel la fiecare dintre voi să respectați măsurile de protecție și să mergeți la vaccinare”, a scris Cîțu în postarea respectivă.

Bilanţ COVID-19, 9 aprilie!

Până astăzi, 9 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 998.555 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 896.573 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 4.942 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 1.209 persoane au fost reconfirmate pozitiv. Până astăzi, 24.867 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.