Ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu a declarat joi, la Radio Guerrilla, că Guvernul a luat în calcul toate scenariile negative pentru următoarea perioadă. În ciuda acestui lucru, s-a decis ca România să nu se închidă, deoare situația este stabilă.

Totodată, ministrul a mai precizat că în următorul an inflația nu va crește, iar dobânzile vor continua să scadă.

„Am luat in calcul cele mai negre scenarii pentru anul viitor. Nu vom mai inchide Romania doua luni de zile. Inflatia nu va creste, dobanzile vor continua sa scada. Este un atu al Romaniei, e loc sa mai scada dobanzile”, a declarat Florin Cîțu.

România a obținut mai multe încasări la buget

În același timp, ministrul Finanțelor Publice, a amintit că guvernanții au reușit, în plină criză sanitară și economică să obțină mai multe încasări la bugetul de stat, „rețeta” fiind pomparea fondurilor în sectorul privat.

De asemenea, Florin Cîțu a mai menționat faptul că sectorul privat a răspuns ”foarte bine” în această situație și s-a declarat optimist cu privire la evoluția economiei din România.

El a mai subliniat faptul că mediul privat a fost cel care ”a mai cerut predictibilitate.

„Sa ne uitam la masurile pe care le-am luat in 2020. Am eliminat supraacciza la carburant, supraimpozitarea contractelor part-time si impozitarea nenorocita din OUG 114. Am incasat mai mult la buget decat anul trecut. Reteta noastra e foarte simpla: incasam banii de la sectorul privat, imediat ii ducem inapoi in privat.

Si sectorul privat a raspuns foarte bine. Eu am avut incredere, mi s-a reprosat ca sunt foarte optimist, dar eu vin din sectorul privat si stiu cum gandeste. Ei au nevoie sa fie lasati in pace si sa li se plateasca facturile. Omori sectorul privat cand nu-l platesti”, a declarat Florin Cîțu.

„Mediul privat ne-a mai cerut predictibilitate”, a adăugat ministrul de la Finanțe.