Ies la iveală amănunte incendiare care vizează milioane de români. Sunt probleme foarte mari cu veniturile acestora. Este un adevărat dezastru.

Ordonanţa de urgenţă cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 2020, precum şi Ordonanţa de urgenţă pentru rectificarea bugetului asigurărilor sociale de stat pa anul 2020, au fost publicate în Monitorul Oficial.

Conform documentului, Bugetul de stat pe anul 2020 se majorează la venituri cu suma de 589,9 milioane de lei, iar la cheltuieli se majorează cu 31,144 miliarde de lei credite de angajament şi cu suma de 25,296 miliarde de lei credite bugetare. Deficitul se majorează cu suma de 24,7 miliarde de lei.

De asemenea, în document se menţionează majorarea punctului de pensie de la 1 septembrie 2020 la 1.442 de lei.

Economistul Adrian Câciu vine cu o veste extrem de proastă pentru pensionari. Acesta susține că punctul de pensie a fost diminuat. Mai mult, pe o rețea de socializare, acesta a venit și cu documente clare în care a prezentat pe cifre teoria sa.

Câciu susține că punctul de pensie a fost diminuat la 1442 de lei. Mai mult, economistul arată și legea prin care s-a scăzut punctul de pensie.

„Dovada ca punctul de pensie a fost diminuat la 1442 in pozele de mai jos.

Prima poza va prezinta art. 86 alin (2) din Legea 127/2019.

A doua poză va prezinta modificarea acestui alineat introdusa prin OUG 135/2020.

DECI SCADE PUNCTUL DE PENSIE CU 333 lei, cea mai mare scădere a pensiilor din istorie.

La cei 333 lei puteti adauga si inflatia si veti descoperi ca scaderea este de 350 lei/punct de pensie” , a explicat Adrian Câciu pe Facebook.

Guvernul Orban a anunțat chiar în această săptămână că pensiile românilor vor crește cu 14%. Florin Cîțu, ministrul Finanțelor Publice, a vorbit despre cea mai mare creștere a veniturilor pensionarilor din ultimii 30 de ani. Totuși, legea pe care PSD o trecuse prin Parlament prevedea că de la 1 septembrie pensiile ar fi trebuit să crească cu 40%. Pandemia de coronavirus a făcut însă imposibil acest lucru. Pe lângă criza sanitară, România a fost lovită și de o criză economică acută care a dus la închiderea mai multor firme.