Veste cruntă pentru aceşti români! Anca Dragu, președintele Senatului, a declarat vineri că pensiile parlamentarilor și ale primarilor vor fi tăiate în 2021.

Aceasta a subliniat că tăierea pensiilor parlamentarilor și primarilor ar putea fi tăiate chiar în actuala sesiune, având în vedere că există voință politică în acest sens.

“Acum un an, USR a depus un proiect de lege pentru a tăia pensiile primarilor. Acesta se află într-un sertar la Comisia de Administraţie. Colegii mei care au fost parlamentari legislatura trecută nu au găsit o voinţă politică în acest sens.

Lipsa voinţei politice este evidentă când ne uităm la mai multe încercări de a tăia aceste pensii (n.r. speciale), dar care au fost făcute astfel încât să nu treacă.”, a precizat șefa Senatului, Anca Dragu.

Anca Dragu: Este un proces complex

Ulterior, Anca Dragu a mai spus că tăierea pensiilor nu este un proces care se poate executa peste noapte, având în vedere că este complex. Șefa Senatului a subliniat că este nevoie ca cei care doresc tăierea pensiilor parlamentarilor și primarilor să aibă toate argumentele de partea lor.

Ea a adăugat că tăierea pensiilor pentru aceste două categorii de români se poate face ”rapid și fără probleme”.

”Noi venim cu această voinţă politică. Nu este un proces care să se întâmple peste noapte, este un proces complex şi trebuie să avem toate argumentele de partea noastră, dar cu siguranţă rapid se pot tăia pensiile parlamentarilor şi primarilor.

Aceste două categorii pot fi tăiate rapid şi fără probleme. Anul acesta, în această sesiune chiar, sper să se întâmple acest lucru”, a spus, Dragu, la Digi 24.

Sursa foto: INQUAM Photos, Octav Ganea