Veste uriașă pentru români! Nu vor mai fi nevoiți să plătească aceste datorii. Decizia luată joi, 6 ianuarie

Primăria Sectorului 6 al Capitalei a venit cu vești bune pentru cetățeni. Potrivit unui mesaj al autorităților locale, contribuabilii, indiferent dacă sunt persoane fizice sau juridice, care nu mai figurează cu bunuri mobile și imobile înregistrate în evidențele fiscale ale Direcției Generale de Impozite și Taxe Locale Sector 6 vor fi scutiți de plata datoriilor sub 40 de lei.

În această situație se află 225 de persoane fizice și 24 de persoane juridice, acestea având debite între 0,o1 lei și 40 de lei. Primăria Sectorului 6 anunță că majoritatea au debite sub un leu, subliniind, totodată, că este vorba mai mult despre resturi de plată rămase din reglări de roluri fiscale.

Proiectul de hotărâre a fost votat în cursul zilei de joi, 6 ianuarie, în cadrul ședinței Consiliului Local Sector 6.

”Decizia a fost luată întrucât urmărirea şi executarea silită a acestora necesită cheltuieli care depăşesc cuantumul datoriilor. În cazul de faţă vorbim despre un total de 1.281,10 lei pentru persoane fizice şi de 228, 92 lei pentru cele juridice. Proiectul de hotărâre privind aprobarea anulării creanţelor fiscale restante mai mici de 40 lei, aflate în sold la data de 31.12.2021, a fost votat astăzi, 6 ianuarie, în cadrul şedinţei Consiliului Local Sector 6”, arată Primăria Sectorului 6 al Capitalei.

Primele 100 de exproprieri au fost semnate

De asemenea, Primăria Sectorului 6 anunța, la finalul lunii decembrie, că primarul Ciprian Ciucu a semnat plata exproprierilor necesare realizării a patru drumuri importante din Sectorul 6. Trei sunt în cartierul Militari și unul aproape de Drumul Taberei.

Este vorba despre Drumul Valea Largă, Drumul Osiei, Drumul Roții și Drumul Viscolului. Toate vor fi făcute de la zero, mai puțin Drumul Osiei, care are câteva utilități trase.

“Studiile de fezabilitate au fost dificil de realizat, se acordaseră autorizații de construire fix pe unde treceau aceste drumuri, iar problemele de proprietate/traseu au fost foarte mari. Și vorbim de aproximativ 100 de exproprieri! Fiecare parcelă a trebuit identificată, măsurată, evaluată și pentru fiecare proprietar deschis un cont în care să-i virăm banii. În fine, eu am ales să mă ocup de proiectele grele și utile, în birocrația din România totul merge greu, dar suntem în grafic. Facem toate aceste drumuri la standarde moderne, cu utilități trase și tot ce trebuie”, a precizat Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6.

Primele 100 de exproprieri făcute în interes public din istoria Sectorului 6 se ridică la aproximativ 43 de milioane de lei.

În următoarea fază, Primăria Sectorului 6 va contracta proiectarea tehnică pentru drumuri, execuția proiectării, proiectarea tehnică pentru utilitățile de apă/canal, electricitate, gaze, netcity, execuția utilităților și a amenajărilor rutiere și peisagistice.

Termenele de finalizare sunt preconizate pentru anul 2023.