Este scandal imens în PSD înaintea Congresului în care se va decide noua conducere a formațiunii. Acuzațiile la adresa actualei conduceri interimare sunt de-a dreptul explozive.

Se rupe PSD?!

Fostul ministru al Finanțelor, Eugen Teodorovici, dă de pământ pur și simplu cu Marcel Ciolacu, actualul președinte interimar. Spune că vrea să îi i locul pentru că îşi doreşte ca PSD-ul să redevină un partid civil şi consideră că lupta pentru putere nu este cu o persoană, ci cu un sistem. Teodorovici mai spune că PSD este un partid îngheţat.

”M-ar întrista foarte mult să ştiu că banii partidului sunt folosiţi nu pentru a promova colegii din partid, ci pentru a-l bloca pe Teodorovici, pentru că nu este disputa lui Teodorovici. Eu vreau să ofer o alternativă, nimic altceva, am şi spus-o, nu e lupta mea cu Marcel Ciolacu.

Eu sper să nu fie cum spun unii colegi, că e o luptă prea dură şi prea mare cu un sistem. Nu cu o persoană, ci un sistem. Uite, îmi asum această mare luptă cu sistemul. Vreau PSD-ul să redevină un partid civil. Astăzi, PSD-ul nu este un partid civil”, a declarat senatorul social-democrat, conform TVR.

Teodorovici se jură că nu este omul serviciilor. ”Pot să vă spun clar că, într-adevăr, deciziile se iau în partid, dar nu pentru partid, se iau pentru ţară. Astăzi PSD-ul este un partid îngheţat, din păcate. Observ că PSD-ul este principalul element de schimbare în ţara asta. Dacă vrem să reformăm clasa politică ţine de PSD. Dacă PSD-ul se va schimba, va schimba în mod obligatoriu clasa politică”, a mai afirmat fostul ministru al Finanţelor.

Teodorovici promite că, dacă va fi ales preşedinte al PSD, echipa sa va fi formată din oameni cu şcoală făcută la timp, la stat, fără diplome la SRI. Mai mult, acesta a criticat vehement ideea organizării unui congres online.

”Nu ştiu dacă se va face pentru că timpul e foarte scurt. Pe 18 august se depun listele. Ca să faci un congres trebuie să fie pregătit. Nu cred că poate cineva să se mai gândească la ideea stupidă de a avea un congres online, un partid ca PSD nu îşi permite să facă online un congres.

Poţi să faci, dacă vrei, în fiecare judeţ în parte, fiecare judeţ să voteze la organizaţia de partid, securizat votul. Se poate face, dacă se doreşte competiţie cu adevărat. Deci, dacă se face, foarte bine, mă bucur să se facă cât mai repede pentru că oamenii din partid pleacă, pleacă foarte mulţi primari, consilieri, pleacă parlamentari. Partidul, practic, se fărâmiţează sub actuala conducere interimară”, a mai declarat Teodorovici care și-a fixat un obiectiv clar dacă ajunge președinte al PSD.

”Undeva, un scor de 35-37 la locale nu are voie să fie discutabil. Cine poate să-şi asume asta foarte bine, îşi asumă, dacă nu face, mandatul este pe masă. Nu poate să facă actuala conducere, vine altă conducere, nu facem pleacă şi ea”, a mai afirmat candidatul la şefia PSD.

Acesta a dat de înțeles că s-ar alia cu ProRomânia dacă ar prelua puterea în PSD. ”De ce crezi tu că celălalt partid (Pro România – n.r.) nu face alianţe cu tine? Pentru că nu are încredere în actuala conducere”, a afirmat Teodorovici.

Eugen Teodorovici susţine că Marcel Ciolacu i-a propus să fie prim-vicepreşedinte alături de Sorin Grindeanu, Gabriela Firea, şi susţine că a refuzat pe motiv că, acceptând, ar gira schimbările nestatutare de la conducerea PSD făcute în noiembrie anul trecut.