Doi liberali au anunțat că demisonează din PNL și vor intra în partidul ce va fi înființat de Ludovic Orban. Este vorba despre fostul deputat Antoneta Ioniță și fostul consilier municipal Sorin Ioniță.

De menționat este faptul că, până astăzi, Antoneta Ioniță a ocupat funcția de prim-vicepreședinte al Organizației Județene PNL Brăila, iar Sorin Ioniță a fost prim-vicepreședinte al Organizației Municipale PNL Brăilă.

Pe de altă parte, cei doi liberali au avut o poziție critică în ceea ce privește situația din partid încă dinainte de Congres, ei fiind susținători declarați ai fostului președinte PNL, Ludovic Orban, chiar și după ce acesta a pierdut orice poziție în partid și în Parlament. După încheierea la nivel central a alianței PNL- PSD, Antoneta și Sorin Ioniță au anunțat că intenționează să demisioneze din partid.

Cei doi soți susțin că au luat această decizie pentru a respecta oamenii pentru care s-au făcut o serie de promisiuni. Totodată, ei au mai precizat că sunt foarte dezamăgiți de modul în care situația politică a evoluat în ultimele luni, mai exact, după declanșarea campaniei interne.

Liberalii sunt dezamăgiți

”Am decis să demisionăm, astăzi, din Partidul Național Liberal. Am luat această decizie convinși că demnitatea și respectul față de oameni, de principii și de cuvântul dat, trebuie să rămână mai presus de orice joacă politică pentru interese. Suntem profund dezamăgiți de tot ceea ce s-a întâmplat în ultimele luni, după declanșarea campaniei electorale interne. ”Festivalul democrației” s-a transformat într-un festival al lipsei de fair-play, al demagogiei și al încălcării valorilor și principiilor liberale. Au fost sacrificați oameni care au avut curajul opiniei și al asumării. Am sperat că lucrurile se vor îndrepta, că nu se va transforma totul într-un bâlci trist și dezamăgitor pentru electoratul liberal”, spun aceștia.

Totodată, ei au mai adăugat că după alegerile care au fost trucate, eliminarea lui Orban a dus la un concubinaj nefericit cu PSD cu care aceștia nu pot fi de acord.

”Din păcate, după alegerile trucate din PNL și eliminarea lui Ludovic Orban, cel care a făcut din PNL un partid puternic și din România o țară cu perspective de dezvoltare și prosperitate pentru oameni, a urmat concubinajul nefericit cu PSD. Nu suntem dispuși să fim părtași la acest act de scoatere a PNL în afara istoriei” au spus soții Ioniță prin intermediul unui comunicat de presă.

În același timp, cei doi soți au mai adăugat că au intrat în politică din convingere și nu au fost niciodată niște sinecuriși, care să se fi aciuat pe lângă un partid, pentru un contract sau un post călduț. Aceștia susțin că și-au dedicat PNL-ului timpul, energia și priceperea noastră, pentru a duce proiectele și principiile liberale printre brăileni.

Ludovic Orban va avea doi noi membri

”Considerăm în continuare că liberalismul este soluția, dar nu acest liberalism, aservit unor interese obscure, ci liberalismul adevărat, cel care a făcut România modernă. Decizia de a părăsi PNL nu este una ușoară. E tristă, după ani de muncă în echipa PNL, dar este singura corectă, pentru a ne putea păstra conștiința curată și pentru a putea să ne uităm cinstit, în oglindă și în ochii brăilenilor” au spus cei doi foști PNL-iști, care astăzi au decis să părăsească partidul pentru a se alătura construcției în jurul lui Ludovic Orban.

De menționat este faptul că Ludovic Orban a demisionat oficial din PNL pe 23 noiembrie. Mai mulți liberali l-au susținut și i s-au alăturat la acel moment.

„Trădarea, minciuna, lenea, lipsa de asumare politică, astea sunt regulile pe care se bazează gașca demolatoare care a confiscat PNL. Eu sunt loial oamenilor, care ne-au crezut, și-au pus speranțele în noi.

Din păcate, colegii din PNL au trădat grav, au comis cea mai gravă regulă într-o democrație: au dezamăgit speranțele oamenilor.

Eu sunt un om care duc o viață simplă, care răspunde la telefon, sunt deschis și abordabil. Au comis o trădate de neiertat care nu va scăpa nepedepsită de cetățenii României. Demisia nu este un sfârșit, este un început. Nu mă las oricâte amenințări am primit în ultimele luni. Vom începe împreună o construcție solidă care să se bazeze pe oaneni de valoare, de bun simț care respectă semenii și au capacitatea de a face viața mai bună semenilor”, a afirmat Orban.