Scandal total în coaliție după decizia celor de la PSD de a avea candidat propriu la alegerile prezidențiale. Purtătorul de cuvânt al celor de la ALDE, Varujan Vosganian o amenință pe Dăncilă. ALDE vrea candidat comun cu PSD la prezidențiale, iar acesta să fie Călin Popescu Tăriceanu. Vosganian spune că în cazul în care PSD nu respectă angajamentele, atunci se va pune serios în discuție viitorul coaliției.

„Așa cum vă imaginați am avut discuții în legătură cu această chestiune, colegii noștri într-o largă majoritate și-au exprimat dorința ca domnul Călin Popescu Tăriceanu să fie candidatul nostru pentru președinția României. Așadar, electoratul coaliției PSD- ALDE îl validează pe Călin Popescu Tăriceanu drept candidat al acestei coaliții, sper ca și colegii noștri din PSD în virtutea înțelegerii pe care le-am avut să ia act de această dorința a electoratului, nu numai a ALDE, ci și PSD. Noi nu ne-am derulat încă toate procedurile interne până la sfârșitul lunii vom avea o astfel de procedură în care să validăm candidatura domnului Călin Popescu Tăriceanu, de data asta doar din partea ALDE, dar sigur cu recomandarea explicită ca și colegii noștri din PSD să ia act de acest lucru și Călin Popescu Tăriceanu să fie candidatul întregii coaliții”, a declarat Vosganian, la finalul ședinței ALDE.

Vosganian spune că Tăriceanu este singurul candidat cu șanse reale de câștig în fața lui Klaus Iohannis.„Pot să vă spun fără să nominalizez vreun sondaj de opinie că ele converg în a indica drept singur contracandidat cu șanse reale de câștig pe domnul Călin Popescu Tăriceanu pentru actualul președinte Klaus Iohannis”, a adăugat purtătorul de cuvânt al ALDE.