Se rupe coaliția?!

Se rupe coaliția?! Theodor Stolojan și-a dat cu părerea cu privire la o eventuală ieșire de la guvernare a Partidului Național Liberal (PNL). Invitat într-o emisiune televizată la Digi24, fostul prim-ministru al României spune că PNL va suferi din cauza pachetului de măsuri fiscale. Acesta precizează că suferința este din punct de vedere electoral.

„Nu. Sub nicio formă, ar fi ceva greu de explicat populaţiei vizavi de responsabilitatea care o ai în această perioadă. Cu fiecare zi care trece şi nu luăm aceste măsuri situaţia devine mai critică”, a precizat fostul prim-ministru al României.

theodor stolojan
SURSA FOTO: Dreamstime

Măsurile fiscale corectează neregulile din sistem

De altfel, el trebuie să spună electoratului că actul normativ corectează anumite nereguli din sistemul fiscal.

În plus, acesta corectează și neregulile în ceea ce privește cheltuielile neraționale din sectorul bugetar.

Theodor Stolojan mai spune că Nicolae Ciucă, președintele liberalilor, a fost prezent la fiecare ședință a coaliției. Acesta a precizat că nu este treaba lui să iasă public să explice măsurile Guvernului, deoarece nu mai ocupă funcția de premier.

„Ceea ce simţim cu toţii este că oamenii îşi imaginează, sau cred că şi PNL-ul are o contribuţie importantă în creşterea acestor impozite sau, mă rog, în eliminarea unor facilităţi fiscale care nu-şi au rostul şi sigur că PNL-ul va suferi din cauza asta.

De aceea, în discuţiile care au loc în Partidul Naţional Liberal discuţiile sunt tot timpul de a arăta că nu e vorba numai de corectarea unor anomalii în sistemul fiscal, dar iată, sunt şi măsuri disciplinare luate faţă de companiile cu capital de stat şi sunt măsuri de a încerca să pui un control pe cheltuielile neraţionale din sectorul bugetar”, adaugă Stolojan.

Theodor Stolojan, nemulțumit de unele măsuri fiscale

Exprimându-și nemulțumirea, Theodor Stolojan, fostul prim-ministru al României, și-a exprimat nemulțumirea față de anumite aspecte ale pachetului fiscal. În plus, el a criticat întârzierea semnificativă în implementarea acestui pachet. Stolojan a subliniat că a analizat meticulos documentul și a găsit mai multe domenii de îngrijorare.

Acesta a spus și eu sunt nemulţumit şi sunt foarte mulţi oameni nemulţumiţi pe diferite bucăţele din acest proiect de lege care a fost publicat. După mine, Guvernul a întârziat nepermis de mult, dar sigur, aşa e într-o coaliţie în care sunt două forţe politice destul de mari amândouă, a fost foarte greu să se ajungă la un consens”.

El a mai fost întrebat dacă aceste măsuri vor rezolva eficient provocările economice ale României. Fostul premier a răspuns afirmând că acestea ar oferi doar o soluție parțială.

El a continuat, spunând „Deci dorim o ţară cu servicii publice de calitate dar şi cu resurse pe măsură, aşa cum sunt în ţările dezvoltate la care noi ne uităm, sau dorim o ţară tot cu servicii publice de calitate dar cu resurse publice puţine şi cu bani scoşi mai mult din buzunarul românului, pentru a completa, pentru că şi în prezent, uitaţi-vă, oamenii scot bani din buzunar ca să compenseze deficitul de calitate”.