Discuții aprinse la Palatul Parlamentului. USR PLUS prezintă noi probleme pentru liberali

Conform celor discutate în cadrul ședinței, Vlad Voiculescu nu va mai lucra în Ministerul Sănătății. Totodată, Ioana Mihăilă, fost secretar de stat la Ministerul Sănătății, nu mai are șanse pentru o nominalizare la postul de ministru, transmite romaniatv.net

De asemenea, o altă problemă care a apărut îl vizează pe Florin Cîțu. Pentru ca acesta să rămână premier, USR PLUS cere ca PNL să implementeze anumite modificări care nu sunt prevăzute în programul de guvernare.

Din nou, nu s-a ajuns la un acord iar participanții au luat o nouă pauză. Înainte ca discuțiilor din coaliție să fie reluate, fiecare partid a organizat o rundă suplimentară de consultări interne.

Cine este prezent la discuții?

O altă pauză a fost luată la ora 19:30, de către liderii USR PLUS, după 3 ore de discuții. Amintim că la discuțiile de la Palatul Parlamentului au fost prezenți și liderii PNL, USR PLUS şi UDMR. Printre aceștia se află Ludovic Orban, Dan Barna și Kelemen Hunor.

„Nu ne-am înțeles la reforme. Luăm o pauză, reluăm discuțiile la ora 19:30”, a transmis Dan Barna, când a ieșit din sala de negocieri în acel moment.

Anterior discuțiilor de astăzi, Florin Cîţu a anunțat luni că portofoliul de la ministerul Săntăţii rămâne la USR PLUS.

„Discutăm, toate partidele şi-au pus proiectele pe masă, prin discuţii am rezolvat şi până acum. Partidele şi-au spus opinia. E nevoie ca România să fie guvernată, cea mai bună soluţie pentru România e această coaliţie.

Portofoliul este al USR PLUS. Sper să se rezolve cât mai repede. Ministerul Sănătăţii e în vârful luptei cu pandemia, iar această problemă trebuie rezolvată cât mai repede. Am zis că îi voi evolua pe miniştrii în funcţie de ceea ce fac”, a declarat premierul.