Nu același lucru se va putea spune și despre Dacian Cioloș ori despre organizația repreentantivă a etniei maghiare, UDMR, care vor avea mult de pierdut.

Jurnalistul Dan Andronic crede că Alianța Vestului, formată din orașele Arad, Timișoara, Oradea și Cluj are mai degrabă un scop politic, în ciuda faptului că s-a “ branduit” de la început pe principii pragmatice, pur economice.

Mai concret, apreciază jurnalistul, Alianța este un demers al PNL de a acapara electoratul din Ardeal cu mesaje care prind în această zonă. Dacă cei patru primari PNL (Emil Boc, Nicolae Robu, Gheorghe Falcă și Ilie Bolojan) vor duce până la capăt demersul, atunci Dacian Cioloș și UDMR vor avea dificultăți în a mai obține voturi, apreciază Andronic.

“Fără a promova un discurs neomarxist, așa cum are USR, Alianța Vestului vine ca o variantă de dreapta, pragmatică din punct de vedere economic, conservatoare ca valori morale, cu o capacitate de penetrare în zona rurală, dar mai ales cu vești bune: Orașele noastre (Cluj, Timișoara, Oradea, Arad) se dezvoltă și fără București! Un mesaj pe placul ardelenilor, la care Dacian Cioloș, liderul eternă speranță, nu are ce spune!”, spune Andronic.

Editorialul complet îl puteți citi AICI.