Vești bune pentru bucureșteni, după mai multe săptămâni de restricții drastice, aceștia vor putea reveni aproape de normalitate după ce rata de infectare cu noul coronavirus în Bucureşti a scăzut sub 3,5 la mia de locuitori.

De menționat este faptul că, dinainte ca DSP să transmită noua incidență a numărului de infectări, prefecutl Capitalei Alin Stoica a anunţat că va convoca şedinţa pentru ridicarea restricţiilor, în cazul în care rata va scădea.

Astfel, la scurt timp după primirea cifrelor, Alin Stoica a anunțat că a convocat deja Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă, iar dacă şi autorităţile sanitare sunt de acord, nu se vor mai aplica restricţiile de weekend.

O reacție a venit și din partea premierului Florin Cîțu. Într-o posatre pe pagina personală de Facebook acesta le-a transmis vești bune bucureștenilor și totodată le-a mulțumi pentru efortul depus și pentru respectarea măsurilor de siguranță în contextul pandemiei de coronavirus.

Totodată, Florin Cîțu speră ca trendul de acum să se mențină pentru ca toate restricțiile să fie ridicate în curând.

”O veste foarte bună! Astăzi rata de infectare în București a scăzut sub 3,5 la mia de locuitori. Le mulțumesc bucureștenilor pentru că au înțeles că e nevoie să respecte măsurile de siguranță! Este foarte important să păstrăm acest trend, pentru a ajunge treptat la ridicarea tuturor restricțiilor.” – a scris șeful Guvernului pe rețeaua de socializare.

Ce vor putea face bucureștenii

De menționat este faptul că, noile măsuri ar putea intra în vigoare cel mai devreme în această seară, de la ora 00.00. Odată intrate în vigoare, bucureştenii vor putea intra în case până la ora 22.00 în loc de ora 20.00 şi la sfârşit de săptămână, iar magazinele vor avea şi în weekend acelaşi program pe care îl au în timpul săptămânii.

În ceea ce privește programul de funcționare al cinematografelor şi al restaurantelor, acesta nu va fi schimbat decât când rata de infectare va scădea sub 3 la mia de locuitori.

Totuși, potrivit prefectului Cpaitalei, sălile de fitness se vor redeschide odată cu intrarea în vigoare a noilor măsuri.