UPDATE

DSP a publicat datele. Potrivit sursei citate, rata de infectare cu noul coronavirus în Bucureşti a scăzut sub 3,5 la mia de locuitori, luni. În aceste condiții, prefectul Capitalei Alin Stoica a anunţat că va convoca şedinţa pentru ridicarea restricţiilor.

Astfel, dacă autoritățile sanitar vor fi de acord, restricțiile de weekend nu vor mai fi aplicate, iar magazinele nu se vor mai închide la ora 18.00.

ȘTIRE INIȚIALĂ 

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, vine cu vești bune. Acesta a anunțat că așteaptă raportarea DSP. Mai exact, potrivit prefectului, în cazul în care rata de incidență a infectărilor din București scade sub 3,5 la mia de locuitori va fi convocată imediat ședința Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență pentru modificarea restricțiilor de circulație și a programului magazinelor.

„Dacă scade rata sub 3,5, agenții economici își vor desfășura programul cu publicul până la ora 21.00 ca în restul zilelor și vineri, sâmbătă și duminică și noi vom putea să ne deplasăm în afară locuinței până la ora 22.00”, a spus Alin Stoica.

Întrebat ce se va întâmpla cu sălile de fitness și de sport, prefectul Capitalei susține că relaxarea măsurilor prevede inclusiv redeschiderea sălilor de fitness. „Se vor deschide și sălile de fitness”, a adăugat Alin Stoica.

Totodată, prefectul Capitalei susține că sunt șanse destul de mari ca raportarea DSP să prezinte o rată de incidență sub 3,5 la mia de locuitori, însă până la răspunsul concret, mai trebuie așteptat.

Bucureștiul ar putea scăpa astăzi de restricții 

„Este destul de mare, așteptăm raportarea DSP în dimineață asta și până la ora 1.00”, a mai spus el.

Prefectul Capitalei a prezentat și pașii care vor fi făcuți în cazul în care Capitala va ajunge sub o rată de 3,5. Mai exact, potrivit acestuia, primul pas este convocarea Comitetului pentru situații de urgență, care urmează să clarifice măsurile care se vor lua în continuare.

„Vom convoca imediat Comitetul pentru situații de urgență și vom constată lucrul acesta și vom clarifica măsurile care se iau”, a mai spus Alin Stoica.

De menționat este faptul că, precizările făcute de prefectul Capitalei vin în contextul în care în București au fost raportate duminică 335 de noi cazuri de COVID-19. Mai exact, conform ultimei raportări, incidența cazurilor de infectare cu noul coronavirus a scăzut la 3,68 de infectări la mia de locuitori.