Prognoza meteo pentru marți, 13 februarie

Prognoza meteo pentru marți, 13 februarie. În Dobrogea și Bărăgan, cerul va fi învăluit în nori pe tot parcursul zilei. Vântul va fi prezent și sunt șanse de ploaie ușoară. Cu toate acestea, temperaturile vor rămâne relativ ridicate, ajungând până la 15 grade Celsius, mai ales în apropierea localității Tulcea.

Aceeași situație o avem și mai la nord, în sudul Moldovei și în nordul Munteniei: cer acoperit, averse de ploaie sporadice și vânturi cu viteze de până la 55 km/h. Temperaturile maxime se mențin la 15 grade Celsius.

În nordul Moldovei și în Bucovina, temperaturile scad semnificativ, ajungând la doar 6 grade Celsius în Bucovina. În aceste regiuni, dar și în zonele montane adiacente, ploile produc cantități semnificative de apă. La altitudini mai mari, ninsorile devin predominante, iar un strat gros de zăpadă se acumulează. Vântul suflă cu putere și în această zonă.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș, se anunță o zi mohorâtă, cu cer acoperit de nori și ploi abundente, mai ales în regiunea Transilvaniei. Temperaturile vor fi mai scăzute decât ieri, cu cel mult 10 grade Celsius în Maramureș, relatează ANM.

În vestul țării, ploile vor fi răspândite pe o suprafață extinsă, iar vânturile vor anima atmosfera cu viteze de până la 55 km/h. Soarele nu își va face apariția deloc, iar temperaturile, mai reci decât în ziua precedentă, vor rămâne constante în jurul valorii de 10 grade Celsius.

Cer înnorat în majoritatea regiunilor

Prognoza meteo pentru marți, 13 februarie. În Transilvania, cerul va fi acoperit în nori pe întreaga durată a zilei. Vor cădea ploi consistente, generând cantități semnificative de apă atât în zonele de câmpie, cât și în zonele montane. Pe vârfurile munților se va depune zăpadă, iar vântul va sufla cu viteze de până la 80 km/h.

În Oltenia, vor cădea câțiva stropi de ploaie, mai ales în regiunile deluroase. Cerul va rămâne închis, iar vântul va sufla cu intensificări, însă temperaturile vor atinge din nou valori specifice primăverii. Se estimează că vor fi 14 grade Celsius în zona Slatinei.

Vremea va rămâne caldă și în regiunile sudice, chiar dacă soarele nu va fi vizibil. Vor fi averse trecătoare, cu puțin vânt resimțit, iar după prânz temperaturile vor ajunge la 14 grade Celsius.

Vremea în București

În București, norii vor persista și vor aduce câțiva stropi de ploaie, în special în timpul după-amiezelor și în cursul nopții. Se va simți o răcire în comparație cu ziua precedentă, iar temperatura va atinge 13 grade Celsius. Minima nocturnă va coborî la 6 grade Celsius.

bucuresti
București / SURSA FOTO: Dreamstime

Vremea la munte

La munte, vom avea în continuare cerul acoperit și temperaturi mai scăzute decât în ziua precedentă. Precipitațiile vor fi prezente în toate masivele montane. Ploile vor produce cantități semnificative de apă, iar la altitudini mai mari va ninge și se va forma un strat de zăpadă.

Vântul va sufla puternic pe creste, atingând viteze de până la 80 km/h în Munții Meridionali și în Carpații de Curbură.

Temperaturi peste cele specifice perioadei până aproape de jumătatea lunii martie

Potrivit meteorologilor, temperaturile vor rămâne mai ridicate decât în mod obișnuit pentru această perioadă în toată țara, până aproape de mijlocul lunii martie. Aceste informații au fost făcute publice marți, odată cu prezentarea prognozei meteo pentru următoarele patru săptămâni.

În săptămâna 12.02.2024-19.02.2024, temperaturile vor fi mai ridicate decât media pentru această săptămână pe întreg teritoriul României, cu precădere în regiunile sudice și sud-estice. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile centrale și nord-estice, dar și local deficitar în extremitatea de vest și de sud-vest a țării, în timp ce în restul teritoriului va fi în general apropiat de normal.

În săptămâna 19.02.2024-26.02.2024, temperatura medie a aerului va fi mai ridicată decât media obișnuită în întreaga țară. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de normale pentru această perioadă, în toate regiunile.

În săptămâna 26.02.2024-04.03.2024, temperaturile medii vor înregistra valori peste media obișnuită pentru acest interval în toate regiunile, mai ales în cele extracarpatice. Regimul pluviometric va fi ușor excedentar în majoritatea zonelor țării, dar în special în zonele montane.

În săptămâna 04.03.2024-11.03.2024, temperaturile vor fi peste medie pentru această perioadă pe întreg teritoriul României. Precipitațiile vor fi în general apropiate de normalele pentru acest interval în toate regiunile.