În plus, ca măsură rapidă de protecţie socială, Guvernul de la Atena a decis să ofere 800 euro/lună angajaților care nu pot merge la lucru.

Plata se face în luna aprilie, pentru aproape jumătate de milion de angajaţi care nu pot merge la muncă deoarece angajatorii lor au fost obligaţi să întrerupă activitatea, ca măsură de protecţie pentru limitarea epidemiei de COVID-19.

În Grecia a fost instalat de câteva zile un regim sever, care interzice activitatea în toate centrele de agrement, inclusiv pe plajele organizate, precum şi în cafenele, cinematografe şi teatre. De asemenea, vor fi închise de la finele săptămânii toate marile centre comerciale.
La nivel global, potrivit centralizărilor făcute de Universitatea Johns Hopkins, care adună bilanțurile oficiale date de fiecare țară la interval de câteva ore, sunt peste 205.000 de cazuri. Numărul deceselor din Europa l-a depășit pe cel din Asia, unde au apărut primele cazuri de infectare cu Covid-19.

Primele cazuri de coronavirus au fost raportate în China în luna decembrie. În România au fost confirmate, până acum, 260 cazuri de coronavirus. Astfel, faţă de primul bilanţ al zilei de miercuri, s-au înregistrat încă 14 cazuri: 7 în București, 3 în Brașov, 2 în Constanța şi câte unul în Maramureș și Dolj.