Informație importantă despre pensii. Acestea vor crește cu cel puțin 10%. Anunțul a fost făcut de senatorul PSD Daniel Zamfir. El a ținut să puncteze că Ministerul Muncii și cel de Finanțe analizează un nou pachet de ajutoare pentru persoanele defavorizate.

”Vă asigur că oamenii nu vor rămâne descoperiți în această perioadă”, a comentat, într-o intervenție la RFI, Zamfirescu.

Despre majorarea pensiilor a vorbit și ministrul Muncii, Marius Budăi. El a arătat că acestea vor fi majorate sigur de la 1 ianuarie anul viitor.

Procentul de majorare al pensiilor nu acoperă inflația

O majorare cu 10% pentru pensionari cum se vehiculează în prezent, nu ar acoperi însă nici măcar inflația de 16 procente, anunțată de INS.

„Procentul nu acoperă rata inflației de astăzi. Ce pot să vă spun cert este că pensiile vor crește cu cel puțin 10%, aici coaliția a ajuns la această înțelegere. În ceea ce privește rata inflației, estimarea de acum este într-adevăr undeva la 15%, cea pentru anul viitor este undeva la 7,7%, dar ce este cel mai important este să acționăm la cauzele inflației, că până la urmă, această rată a inflației este crescută în absolut toate țările europene. Dacă începem să umblăm la cauze, o să și rezolvăm această chestiune și cauza principală a creșterii ratei inflației este creșterea prețurilor la energie electrică și gaze, or aici mai degrabă trebuie umblat, ca să diminuăm considerabil rata inflației”, spune Daniel Zamfir.

Măsuri sociale pentru persoanele defavorizate

Întrebat ce măsuri sociale sunt avute în vedere pentru a acoperi totuși rata inflației, senatorul PSD a venit cu detalii. El a precizat că acum se analizează să existe un nou pachet de ajutoare pentru persoanele defavorizate. Este vorba de un pachet, din nou, pentru ajutor pentru încălzire. Zamfirescu a ținut însă să menționeze că mai multe detalii vor fi date de ministrul Muncii.

”Ce pot să vă spun e că acum se analizează să existe un nou pachet de ajutoare pentru persoanele defavorizate, este vorba de un pachet, din nou, pentru ajutor pentru încălzire, dar vă va spune domnul Budăi mai multe și domnul Câciu, e vorba de un ajutor din acesta one-off pentru încălzire, pe care-l pregătesc Ministerul Finanțelor și Ministerul Muncii”.

„Vă asigur că oamenii nu vor rămâne descoperiți în această perioadă”, conchide social-democratul.