Se întoarce iarna în România. Vremea se schimbă radical. Prognoza meteo ANM

Potrivit datelor transmise de ANM, în noaptea de luni spre marți cerul va fi variabil, cu unele înnorări în regiunile nordice, nord-estice şi centrale. Totodată, vor fi prezente și precipitații slabe, ninsori în Carpații Orientali şi predominant ninsori local în Moldova şi izolat în Maramureş şi în Transilvania.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare în zona de munte, cu precădere pe creste şi în sud-estul teritoriului. În ceea ce privelte temperaturile minime, aceste vor fi cuprinse între -9 grade în depresiunile intramontane din estul Transilvaniei şi 2 grade pe litoral.

Marți, 9 martie, temperaturile vor ajunge la cele apropiate de normalul acestei perioade. Astfel, potrivit datelor ANM, în cursul zilei cerul va fi variabil, cu înnorări mai ales în zonele montane şi submontane, unde pe arii restrânse se vor semnala precipitații slabe sub formă de ninsoare.

Seara pe de altă parte, aria de nebulozitate şi precipitații va cuprinde treptat jumătatea de sud a teritoriului, iar izolat cantitățile de apă vor depăşi 10…15 l/mp.

În Oltenia şi Muntenia la început vor fi mai ales ploi, apoi vor predomina ninsorile, în sudul Banatului şi pe arii restrânse în Dobrogea se vor semnala precipitații mixte, iar în sudul Transilvaniei şi al Moldovei, precum şi în Munții Banatului, în Carpații Meridionali şi local în Carpații Orientali va ninge.

Când se întoarce iarna 

Începând cu miercuri seară însă,  iarna își intră în drepturi. ANM a anunțat vreme rea în aproape toată ţara. Totodată, potrivit meteorologilor, în anumite zone se va depune strat de zăpadă, cu precădere în zona deluroasă din sud şi la munte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări mai ales în a doua parte a intervalului în sudul țării şi la munte, cu viteze de 40….60 km/h, viscolind ninsoarea.

În ceea ce privește temperaturile maxime, acestea se vor încadra între 2 şi 9 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -7 şi 3 grade. Presiunea atmosferică va scadea dinspre sud-vest, însă în apropierea normalului baric.

În Capitală, temperaturile se vor situa în jurul celor normale la această dată. Cerul va fi variabil în prima parte a zilei, apoi se va înnora, iar în cursul nopții se vor semnala precipitații mai ales sub formă de lapoviță şi ninsoare.

Se întoarce iarna în România. Vremea se schimbă radical. Prognoza meteo ANM

Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări spre sfârşitul intervalului, când va atinge viteze de 40…45 km/h. În ceea ce privește temperatura maximă, aceasta va fi de 7…9 grade, iar cea minimă de 0…1 grad. Presiunea atmosferică va creste usor, astfel revenind la valoarea sa normală.

La munte, cerul va avea înnorări în cea mai mare parte a intervalului şi a zonei montane. Potrivit datelor ANM, se vor semnala precipitații sub formă de ninsoare, ziua -slab cantitative şi pe arii restrânse, iar din orele serii, în extindere treptată -în Munții Banatului, în Carpații Meridionali şi local în Carpații Orientali, unde izolat cantitățile de apă vor depăşi 10…15 l/mp şi se va depune strat de zăpadă.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări mai ales în a doua parte a intervalului, cu viteze de 40…60 km/h, viscolind ninsoarea. Tempearaturile vor scădea față de intervalul precedent.

Se întoarce iarna în România. Vremea se schimbă radical. Prognoza meteo ANM