Numărul cazurilor de infecție cu COVID-19 crește în fiecare zi în țara vecină, până în prezent fiind confirmate peste 11.000 de cazuri, din care 378 de pacienți în stare gravă, iar numărul deceselor a urcat la 395. Din cei 378 aflați în stare gravă, 23 sunt conectați la aparate de respirație asistată, arată ultimele date prezentate de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS), citate de agora.md.

Din această cauză, președintele Republicii Moldova Igor Dodon a luat această decizie și a semnat decretul prin care implică armata în acordarea de sprijin autorităților din domeniul ordinii publice, scrie Gândul.

România a sprijinit eforturile Republicii Moldova în lupta cu virusul

România a acordat sprijin Republicii Moldova în timpul pandemiei de coronavirus. La începutul lunii mai o delegaţie de oficiali români din care au făcut parte ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, şi ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a fost primită la Chişinău de preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, şi de prim-ministrul Ion Chicu, în contextul recepţiei echipamentelor de protecţie şi a produselor sanitare trimise de România în sprijinul ţării vecine în lupta împotriva COVID-19.

Ajutorul pe care România l-a acordat Republicii Moldova constă în 500.000 de măşti de protecţie de tip FFP2, 25.000 de combinezoane, 5.000 de viziere, 5.000 de ochelari de protecţie, 200.000 de mănuşi, 2.800 de cutii de medicamente, 10 izolete cu presiune negativă pentru transportul pe targă şi aproximativ 80.000 de litri de alcool sanitar.