Pasajul pietonal de legătură între Piaţa Unirii 1 şi Piaţa Unirii 2 va fi închis în perioada 16 august – 5 septembrie, din cauza lucrărilor de modernizare şi reconfigurare a pasajului, care vor cuprinde şi înlocuirea scărilor rulante.

Astfel, transferul călătorilor între cele două staţii de metrou se va face pe la suprafaţă, cu menţinerea aceloraşi facilităţi ca în subteran, fără taxarea călătoriei.

„Transferul pe la suprafaţă poate fi făcut prin parc, sau oricare altă rută din zonă, iar la toate accesele staţiilor vor fi montate porţi speciale de evidenţă, care vor sesiza dacă un călător a intrat la metrou la o anumită oră”, a declarat pentru Capital.ro, directorul de comunicare al Metrorex, Mariana Petre.

Aceasta nu a precizat care este durata de timp valabilă între marcarea unei cartele de metrou si momentul transferului pe la suprafaţă, însă a precizat că „intervalul este suficient pentru transfer, indiferent care este staţia de unde s-a început călătoria”. Totuşi, Mariana Petre a subliniat că pasagerii „nu vor putea să-şi faca şi cumpărăturile între timp”.

Potrivit companiei, porţile speciale de intrare vor fi evidenţiate prin panouri informative şi personal de îndrumare pentru posesorii de legitimaţii de călătorie valabile care fac transferul între cele două linii de metrou.