O importantă țară din Europa închide iar tot. E vorba de Grecia, care înăspreşte restricţiile impuse în contextul crizei COVID. Noile reguli vor intra în vigoare pe 3 ianuarie.

Grecia vrea să ia măsuri dure, începând de duminică, impunând din nou restricţii în contextul crizei sanitare. Astfel magazinele, librăriile şi saloanele de cosmetică, cărora le-a fost permis să se redeschidă în perioada sărbătorile, vor fi din nou închise.

Guvernul a anunţat că noile restricţii vor fi impuse pentru următoarele şapte zile.

Noile restricţii vor intra în vigoare pe 3 ianuarie, de când va fi aplicată şi una de mobilitate pe timpul nopţii, care va începe la ora 21:00, cu o oră mai devreme decât până acum.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului a spus că aceste măsuri au fost luate astfel încât pe 11 ianuarie să fie posibilă redeschiderea şcolilor.

Grecia, unde a început campania de vaccinare împotriva Covid-19 în urmă cu o săptămână, a raportat până în prezent aproximativ 140.000 de cazuri şi peste 4.880 de decese asociate.

La nivel mondial, numărul de contaminări a depăşit duminică 84 de milioane, iar cel al deceselor asociate se apropie de 1,83 de milioane, potrivit datelor Universităţii Johns Hopkins.

Reacții furioase la campania de vaccinare anti-COVID

După ce au apărut reacții furioase la campania de vaccinare anti-COVID din Grecia, guvernul din țara respectivă a dat înapoi și a încercat să puncteze mediatic. În urma reacţiilor furioase faţă de vaccinarea cu prioritate a „celor bine-merituoşi”, care au luat locul unor cadre medicale sau al unor persoane vulnerabile, guvernul grec dă înapoi, punând capăt acestui fiasco ruşinos, nu fără a încerca să puncteze mediatic.

Purtătorul de cuvânt adjunct al guvernului a declarat pentru un post de radio că până în acest moment au fost vaccinate 66 de cadre guvernamentale şi funcţionari de stat şi că procedura de vaccinare cu prioritate a aparatului de stat se opreşte aici, transmite efsyn.gr. De notat că iniţial guvernul grec a vorbit de 45 de demnitari care se califică pentru a fi vaccinaţi cu prioritate deoarece sunt consideraţi indispensabili pentru actul de guvernare. Apoi, ca urmare a reacţiilor furioase faţă de ceea ce s-a întâmplat în ultimele două zile, purtătorul de cuvânt al guvernului grec, Stelios Petsas, a crescut brusc numărul demnitarilor indispensabili la 128.