CJSU Neamţ a hotărât ca toate unităţile de învăţământ din municipiul Piatra-Neamţ, oraşul Bicaz şi comunele Războieni şi Gârcina să funcţioneze exclusiv în sistem on-line, începând din 26 octombrie.

Incidenţa cazurilor de infectare în locațiile menționate

La Piatra-Neamţ, incidenţa este vineri de 3,31 la mia de locuitori, la Bicaz se înregistrează 3,48, la Războieni este un indice de 3,90, iar la Gârcina este 3,06.

„CJSU a decis ca pentru o perioadă de 14 zile, cu posibilitatea reanalizării vinerea viitoare, să fie învăţământ exclusiv on-line, exceptate fiind la Piatra-Neamţ creşele şi instituţiile private de tip after-school”, a transmis într-o conferinţă de presă prefectul George Lazăr.

CJSU a mai stabilit ca barurile, restaurantele şi cafenelele din cele patru localităţi să îşi suspende activitatea, pentru 14 zile, în interior. Vor rămâne deschise doar terasele şi va funcţiona sistemul de livrări la domiciliu.

De asemenea, capacităţile de cazare tip hoteluri, moteluri, pensiuni rămân deschise, iar restaurantele din interior rămân deschise doar pentru clienţii cazaţi.

Trebuie menționat că slujbele religioase vor fi desfăşurate cu maxim 20 de persoane în interior, cu obligativitatea purtării măştilor de protecţie.

„Chiar dacă vom avea localităţi care au indicele de peste 3 la mie, nu vom trece imediat la închiderea totală a respectivelor localităţi, cum am făcut la Taşca şi Tarcău. Nu ne dorim aplicarea unui lockdown la Piatra-Neamţ sau alte localităţi, ci gradual vom lua măsuri pentru a încerca reducerea cazurilor de COVID-19”, a adăugat prefectul George Lazăr.

În urmă cu două zile, comunele Tarcău şi Taşca au intrat în carantină, pentru 14 zile, din cauza indicelui mare de infectare cu SARS-CoV 2.

Bilanţ COVID-19, 23 octombrie

Până astăzi, 23 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 201.032 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

144.429 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 5.028 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Sursa foto: INQUAM Photos/Alex Nicodim