BVB vine un plan de continuitate a activităţii chiar şi pentru cazuri în care aceasta nu se mai poate desfăşura de la sediul central, plan care implică chiar şi telemunca, se arată într-un comunicat de presă.

„Încă din luna februarie, BVB a monitorizat cu atenţie evoluţia situaţiei aşa cum a fost prezentată de autorităţi şi a implementat măsurile de prevenţie necesare pentru desfăşurarea normală a activităţii la nivelul operatorului de piaţă. La nivel intern, BVB a anunţat personalul angajat despre măsurile pe care este obligat să le ia şi despre ce trebuie să facă în cazul în care vreo persoană prezintă simptome specifice declanşate de acest virus. În contextul evenimentelor recente cu privire la COVID-19 în România şi a măsurilor luate de autorităţi odată cu accelerarea răspândirii COVID-19 în România, aproape jumătate din numărul de angajaţi ai BVB au început să lucreze de acasă, prin rotaţie, iar în incinta BVB au fost luate măsuri suplimentare de igienizare şi dezinfecţie”, se menţionează în comunicat.

Evenimente anulate

De asemenea, BVB a decis că este mai sigur să restricţioneze accesul persoanelor străine în sediu şi să anuleze, astfel, încă începând de luni, 9 martie, toate evenimentele programate pentru această lună, cu posibilitatea extinderii acestor măsuri şi ulterior lunii martie, în funcţie de evoluţia evenimentelor cu privire la coronavirus în România.

„Având în vedere că planul de continuare a activităţii este fiabil şi că la crearea acestuia au fost luate în calcul scenarii cu risc ridicat, BVB asigură toţi stakeholderii pieţei de capital că activitatea sa nu este perturbată de evoluţia COVID-19 în România, însă îndeamnă la maximă responsabilitate a celor implicaţi în activităţile de colaborare şi toţi participanţii la piaţă, companii sau persoane fizice, să ia toate măsurile de precauţie necesare cauzate de această situaţie fără precedent pentru România. BVB va continua să monitorizeze evoluţia situaţiei cauzate de COVID-19 în România şi asigură stakeholderii că este pregătită să impună măsuri suplimentare dacă situaţia o va cere”, precizează reprezentanţei bursei de la Bucureşti.