”În conformitate cu prevederile Legii concurenţei (nr. 21/1996), această tranzacţie este o concentrare economică ce depăşeşte pragurile valorice prevăzute de lege, fiind supusă controlului Consiliului Concurenţei. Autoritatea de Concurenţă va evalua această concentrare economică în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege”, a informat autoritatea de concurență.

Eventualele observaţii şi puncte de vedere pot fi transmise autorităţii de concurenţă în termen de 20 zile.

Engie România are ca principal obiect de activitate furnizarea gazelor naturale în România, atât pentru clienți persoane fizice, cât și pentru clienți persoane juridice. Engie România SA face parte din Grupul internațional Engie, care mai deține în România: Distrigaz Sud Rețele, Engie Servicii (fosta Distrigaz Confort SRL), Alizeu Eolian, Brăila Winds și Engie Building Solutions.

Wirom Gas este prezentă atât pe piețele distribuției şi furnizării gazelor naturale, cât și pe  piaţa serviciilor tehnice de verificări, revizii și reparații ale instalațiilor de utilizare a gazelor naturale și serviciilor de mentenanță asociate.