„Despre ipocrizia, minciuna și cinismul celor de la PNL şi USR. USR și PNL au țipat în campanie că vor eliminarea pensiilor speciale și introducerea în lege a principiului ‘fără penali în funții publice!’ Demagogia a durat puţin. La numai două zile după alegeri au abandonat totul. PNL a refuzat din nou să vină în Parlament pentru ca legile să fie adoptate, iar USR a tăcut complice”, a transmis Marius Budăi.

Mesajul lui Marius Budăi

„În acest moment nici PNL şi nici USR nu se mai grăbesc să adopte legea privind impozitarea pensiilor speciale şi nici pe cea care ar impune principiul ‘fără penali în funcţiile publice’. Biroul permanent al Senatului nu s-a putut întruni pentru că reprezentanții PNL n-au venit la serviciu, deși anunțaseră că o fac. Este dezgustător cinismul liderilor PNL şi USR care se pregătesc intens să intre la guvernare și nici măcar nu simulează interesul pentru temele cu care și-au mințit și păcălit electoratul.

Și mai aflăm acum că mireasa rătăcită se întoarce. Sunteți siguri domnilor de la PNL și USR că premierul dezertor Cîțu nu o să-și păteze rochița de mireasă și să fugă din nou?”, a completat deputatul PSD.

PSD joacă dur după alegeri

Lderul PSD, Marcel Ciolacu, a lansat, marți, un avertisment la adresa lui Klaus Iohannis în cazul în care șeful statului nu va chema Partidul Social-Democrat primul la negocieri. Acesta atrage atenția că „perioada jignirilor” a apus.

Partidul Social Democrat nu va vota un alt guvern decât unul condus de propunerea PSD de premier – Alexandru Rafila, a declarat, marţi seara, preşedintele formaţiunii, Marcel Ciolacu.

El a afirmat că, în cazul în care PSD nu va fi primul partid chemat la consultările de la Cotroceni, fiind câştigătorul alegerilor, este posibil ca social-democraţii să refuze să se prezinte la întâlnirea cu şeful statului.

„Trebuie să revenim la spiritul Constituţiei, să intrăm în logica Constituţiei şi în spiritul ei. Primul partid care trebuie să fie invitat la Cotroceni trebuie să fie Partidul Social Democrat”, a spus Ciolacu, într-o emisiune la TVR.

Liderul social-democraţilor a subliniat că „perioada jignirilor” a apus.

„Este posibil să iau o decizie cu colegii mei, dacă nu suntem invitaţi ca şi partid câştigător, primul partid, să mergem cu propunerea noastră de prim-ministru, este posibil să nu mergem la aceste consultări. Cred că perioada campaniilor şi a jignirilor a apus”, a adăugat el, precizând că PSD va folosi, în acest context, „toate pârghiile conferite de lege şi de Constituţie”.

Întrebat dacă a avut un dialog cu preşedintele Klaus Iohannis după alegeri, Marcel Ciolacu a răspuns: „Nu am avut nicio discuţie instituţională”.