Potrivit ministrului Sănătății, în următoarea perioadă urmează să fie stabilite noi reguli astfel încât restaurantele să fie deschise. Totodată, Nelu Tătaru a subliniat faptul că speră ca acest lucru să se întâmple cât mai repede, însă totul depinde de respectarea regulilor sanitare anunțate de autorități.

Se pare că deși unii parteneri respectă cu strictețe regulile impuse, alții le respectă mai puțin.

„Vrem să cădem la acord asupra unor reguli sanitare. O parte din parteneri le resepctă mai puțin.

În măsura în care o să avem o concluzie vom aborda și deschiderea restaurantele. Sperăm să fie cât mai repede”, a precizat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Declarațiile ministrului survin după ce autoritățile au dat mai multe amenzi în ultimele zile agenților economici pentru nerespectarea regulilor de igienă sau distanțare socială.

Apel disperat la români

Totodată, după ședința de Guvern, Nelu Tătaru a făcut apel la români să respecte regulile de distanțare socială impuse. Reacția ministrului survine după ce acesta a văzut imaginile din weekend de pe litoral, unde lumea a stat fără măști și fără a respecta izolarea.

Tătaru a subliniat faptul că acestea nu sunt primele imagini de acest gen, când românii nu respectă regulile de distanțare, și a făcut un nou apel.

„Aceste imagni nu sunt doar din acest weekend, sunt așa de patru weekend-uri. Facem apel la respectarea distanțării fizice. Am fost împiedicați de decizia CCR, care ne-a lăsat fără pârghii”, a spus Tătaru.

SURSĂ FOTO INQUAM/Octav Ganea