România nu a scăpat de pandemia de coronavirus. În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 391 de cazuri noi, 19 decese, iar la terapie intensivă sunt în continuare 215 persoane.

Nelu Tătaru a trecut la amenințări

În acest context, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, este foarte îngrijorat. „Este un număr crescut de cazuri, este un număr crescut și la sfârșitul celor trei săptămâni de când avem această creştere a numărului de cazuri, luând ca şi repere numărul de decese, numărul de cazuri din terapie intensivă care rămân peste 200”, a spus Tătaru, conform Digi24.

Ministrul Sănătății contestă dur decizia celor de la CCR. „În plus, avem şi decizia Curţii Constituţionale, care contestă internarea, contestă carantina, contestă izolarea la domiciliu. În acest context, sunt pacienţi care solicită externarea.

Ei sunt avertizaţi de către medicul curant, după examenul pe aparate efectuat, de starea în care se află, indicaţiile terapeutice, ce ar fi trebuit urmat, ce ar fi trebuit ca şi internare, se fac recomandări la externarea şi sunt puşi în contextul exterării pe care o solicită sunt puşi în gardă vizavi de o anchetă epidemiologică care îi poate implica în depistarea sau infectarea unor terţe persoane, că sunt sub incidenţa articolului 352 din Codul Penal de zădărnicire a transmiterii bolilor transmisibile”, a mai spus Tătaru.