Astfel, din 2020 ar putea fi aprobate tichetele trusou şi tichetele junior dacă acest proiect al UDMR va trece de Senat și Camera Deputaților.

Tichetele trusou ar urma să fie acordate salariaților care devin părinți, câte unul pentru fiecare copil (după naștere sau adopție) pentru a fi folosit la plata produselor de îngrijire.

Valoarea maximă a sumelor acordate nu poate depăși 1.500 de lei pentru un copil, iar valoarea nominală a unui astfel de bilet va fi de 50 de lei sau multiplu de 50, dar nu mai mult de 250 de lei.

În ceea ce privește tichetele junior, acestea ar urma să fie acordate lunar sau ocazional salariaților părinți pentru plata serviciilor educaţionale, a bunurilor (manuale şi rechizite şcolare) şi a taberelor.

Sumele maxime în acest caz se ridică la 250 de lei lunar sau 700 de lei dacă ajutorul este acordat ocazional. Valoarea nominală a unui astfel de bilet va fi, de asemenea, de 50 de lei sau multiplu de 50, dar nu mai mult de 250 de lei.

În acest moment se acordă cinci tipuri de vouchere salariaților: tichete de masă, tichete cadou, tichete de creşă, tichete culturale şi vouchere de vacanţă.