Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș, a vorbit despre ajutoarele pe care urmează să le primească românii vulnerabili. Instituția pregătește noi vouchere și ia măsurile necesare pentru îmbunătățirea procesului prin care românii vor intra în posesia lor.

Guvernul pregătește noi ajutoare pentru români

Astfel, românii care au peste cinci copii sau cei care nu pot munci vor primi de la stat vouchere de 4.000 lei, cu care își pot renova casa ori își pot cumpăra electrocasnice.

Românii care nu pot munci din cauza problemelor de sănătate sau vârstnicii care necesita sprijin, precum și familiile unde sunt cinci copii, vor primi vouchere de la stat in valoare de 4.000 lei.

Potrivit ministrul Marcel Boloș, 220.000 de români vor putea primi aceste noi vouchere, care vor putea fi folosite pentru achiziționarea de electrocasnice, dar și pentru refacerea caselor proprii.

„Sunt măsuri pentru sprijinul material al familiilor cu mulți copii, al persoanelor care locuiesc singure și sunt în situația de a avea nevoie de sprijin pentru a asigura condițiile de locuire, dar și pentru cei care, din diferite motive nu pot lucra sau persoanele cu dizabilități.

Aceștia sunt beneficiarii acestor măsuri, în limita unui buget de aproximativ 700 de milioane de euro, pe o perioadă de implementare, până în anul 2027. Prin intermediul centrelor comunitare care vor funcționa pe lângă autoritățile locale și care vor avea sarcina implementării acestui mecanism al voucherelor pe care l-am menționat, vor mai veni si alte vouchere,” a spus Marcel Boloș.

Românii vor primi noi vouchere

De asemenea, ministrul Marcel Boloș a mai fost întrebat dacă instituția are în plan noi vouchere.

„Sigur, noi, pe langa voucherul de energie, voucherul de alimente, pe lângă voucherul educațional, și în perioada următoare intenționăm să implementam voucherul pentru bebeluș sau primul născut, să creștem plafonul de venit până la care acordăm acest tip de voucher pentru bebeluș, care este în valoare de 2.000 lei în momentul de față și să încercăm să ajungă acest tip de voucher la un număr cât mai mare de beneficiari, pentru că programul operațional incluziune și demnitate socială are un buget destul de generos, de peste 4,2 miliarde euro, destinat acestor categorii de persoane pe care le-am mentionat mai inainte,”a răspuns ministrul.