Se dau bani de la Guvern. Românii vor primi 3.000 de lei. Este vorba de elevi și nu de toți. Executivul a   luat o hotărâre, care vizează premierea cu 3.000 de lei a elevilor care au obținut note de 10 la examenul de Bacalaureat și cu 1.000 de lei pentru cei care au luat 10 la Evaluarea Națională.

Cabinetul condus de Florin Cîțu va da bani pentru programe destinate elevilor. Copiii vor primi la școală lapte, fructe și legume. Deciziile au fost chiar înainte de începerea noului an școlar.

În ședința de Guvern de astăzi, s-au aprobat fonduri pentru mai multe programe destinate elevilor. Copiii vor primi la școală lapte, fructe, dar și legume. În schimb, programul pilot ”Masă caldă” se prelungește tot pentru cele 150 de școli, în care se aplică deja.

În ședința de guvern de astăzi au fost aprobate cel puțin 10 acte normative doar în domeniul Educației.

Elevii vor primi o masă caldă la școală

Unul dintre ele vizează continuarea programului ”Masa caldă” în școli, pentru 150 de unități de învățământ, care ajunge să coste în jur de 46 milioane de lei. Acest lucru ar însemna că un copil primește o masă caldă în valoare de aproximativ 10 lei.

În cadrul universităților de medicină va fi înființat un nou program școlar, ”Școala spital”. Sunt vizați elevii care sunt spitalizați un timp îndelungat și care vor putea studia în aceste universități.

Totodată, s-a decis înființare a 3.500 de posturi noi în domeniul Educației pentru profesori. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că profesorii nu vor avea salariile majorate anul acesta.

„Toate aceste măsuri necesită un plus de resursă umană, acest plus de resursă umană necesită suplimentarea numărului de posturi, care a fost făcută prin hotărâre de Guvern pentru un cuantum de 3.500 de posturi, care se adaugă la cele 286.550 de posturi existente în acest moment în învăţământul preuniversitar”, a precizat ministrul, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Palatul Victoria.

Sursa foto: Dreamstime